...
Pad Thai

Pad Thai

5 av 1 betyg
Pad Thai är en klassisk thailändsk rätt med klibbiga risnudlar, jordnötter och en läcker söt-syrlig sås. Lär dig göra denna autentiska favorit hemma med vårt enkla recept!
Portioner 4 portioner
Kalorier 624 kcal
förb20 minuter
Till.tid15 minuter
Totalt35 minuter

Redskap

Wokpanna eller stor stekpanna
4 portioner

Ingredienser

Risnudlar

  • 200 g Risnudlar blötlagda

Sås

  • 2 msk Tamarindpasta utspädd i 3 msk vatten
  • 2 msk Fisk sås
  • 1 msk Ostronsås
  • 1 msk Sojasås
  • 1 msk Brunfarinsocker

Övriga Ingredienser

  • 2 msk Olja
  • 2 st Vitlöksklyftor hackade
  • 200 g Räkor, kyckling eller tofu skalade och skurna i bitar
  • 1 st Paprika strimlad
  • 2 st Ägg uppvispade
  • 100 g Böngroddar
  • 50 g Jordnötter krossade
  • 1 st Lime i klyftor
  • 1 kruka koriander färsk hackad
  • 1 st Grön lök strimlad

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka men ändå al dente.
  • Under tiden, förbered såsen genom att blanda tamarindpasta, fisk sås, ostronsås, sojasås, chiliflakes och brunfarinsocker i en skål. Justera mängden av varje ingrediens efter din personliga smak.
  • Värm upp en wokpanna eller stor stekpanna på hög värme med lite olja. Tillsätt vitlök och låt den fräsa tills den blir doftande.
  • Om du använder räkor, kyckling eller tofu, lägg dem i pannan och stek tills de är genomstekta.
  • Skjut ingredienserna åt sidan i pannan och knäck äggen. Rör om äggen tills de är nästan färdigstekta och blanda sedan ihop dem med de övriga ingredienserna.
  • Tillsätt de blötlagda risnudlarna och häll över såsen. Rör om väl så att såsen täcker nudlarna och ingredienserna jämnt.
  • Lägg i böngroddarna och hälften av de krossade jordnötterna. Rör om försiktigt för att blanda alla ingredienser ordentligt.
  • När alla ingredienser är ordentligt blandade och nudlarna har sugit upp såsen, är det dags att ta av pannan från värmen.
  • Servera den ljuvliga Pad Thai i stora skålar eller på tallrikar. Toppa med resten av de krossade jordnötterna, färsk koriander, skivor av lime och hackad grön lök.
  • Njut av den autentiska thailändska smaken och den perfekta balansen mellan sött, surt och salt!

Recept anteckningar

För variationer av detta recept, kan du byta ut ingredienser efter dina egna önskemål. Prova att lägga till sparris, bönpasta, eller äggplanta för att ge det en egen twist. För en vegetarisk version, uteslut köttet och använd tofu eller bara massor av grönsaker.
Måltid Middag

recept näringsinnehåll

Pad Thai Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
624
% Daily Value*
Fat
 
27
g
42
%
Mättat fett
 
5
g
31
%
Kolesterol
 
125
mg
42
%
Natrium
 
1120
mg
49
%
Kalium
 
680
mg
19
%
Kolhydrater
 
77
g
26
%
Fiber
 
6
g
25
%
Socker
 
6
g
7
%
Protein
 
21
g
42
%
Vitamin A
 
750
IU
15
%
Vitamin C
 
47
mg
57
%
Kalcium
 
75
mg
8
%
Järn
 
4.2
mg
23
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Pad Thai, pad thai kyckling, pad thai mix, pad thai nudlar, pad thai räkor, pad thai santa maria

1 svar på ”Pad Thai”

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *