Paprikasås – Enkel och Smakrik recept för Kött, Pasta och Grönsaker
Paprikasås är enkel att göra och ger en smakrik smak som passar perfekt till kött, pasta och grönsaker. Denna recept är enkel och ger en krämig sås med smaker av paprika, lök och grädde som kommer att få din middag att kännas extra speciell.
Portioner 4
Kalorier 195 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 2 paprikor skivade
- 1 lök hackad
- 2 vitlöksklyftor pressade
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Sätt en stekpanna på medium värme och tillsätt paprika, lök och vitlök. Fräs tills grönsakerna är mjuka.
- Tillsätt grädde, vatten och paprikapulver till pannan och låt såsen koka upp.
- Låt såsen sjuda i 10 minuter och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
- Använd en stavmixer för att mixa såsen tills den är jämn.
- Servera såsen varm som tillbehör till kött, pasta eller grönsaker.
Recept anteckningar
- Du kan också tillsätta hackad färsk persilja eller gräslök för en extra smak.
- Du kan också ersätta grädde med mjölk för en lättare version.
recept näringsinnehåll
Paprikasås – Enkel och Smakrik recept för Kött, Pasta och Grönsaker Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
195
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Mättat fett
12
g
75
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
57
mg
19
%
Natrium
18
mg
1
%
Kalium
198
mg
6
%
Kolhydrater
7
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
4
g
4
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
956
IU
19
%
Vitamin C
51
mg
62
%
Kalcium
49
mg
5
%
Järn
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord grädde, grönsaker., kött, krämig, lök, paprika, paprikasås, pasta