...
Vitlöksbakad zucchinibitar recept

Vitlöksbakad zucchinibitar

Letar du efter ett nytt spännande zucchini-receptet? Prova dessa enkla parmesan- och vitlöksbakade zucchinibitar. Inte bara är de läckra, men de är också ett perfekt sätt att använda överflödig zucchini i kylskåpet. Ett lyxigt tillbehör som lyfter vilken måltid som helst. Dessa läckra bakade zucchini-rundor (kallas även zucchini chips eller zucchini chips, om de bakas längre tills de är knapriga) är ett fantastiskt sätt att få alla att njuta av att äta lite zucchini!
Portioner 2 Portioner
Kalorier 506 kcal
förb15 minuter
Till.tid15 minuter
Totalt30 minuter
2 Portioner

Ingredienser

  • 400 g Zucchini
  • 1 dl parmesan Riven
  • 50 g Smör
  • 2 msk vitlök Riven/hackad
  • 2 msk Mandelmjöl
  • 2 msk persilja Hackad
  • svartpeppar
  • Salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skiva zucchinin i cirka 1,5-2 cm tjocka skivor.
  • Salta de på båda sidor och lägg de på ett hushållspapper. Låt de ligga där i cirka 15 minuter för att dra ur lite vätska.
  • Ta lite hushållspapper och tryck ut så mycket vätska du kan. Lägg upp de på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Smält smöret, dra bort kastrullen från värmen och blanda ner vitlök, mandelmjöl, parmesanost och hackad persilja.
  • Fördela smeten jämnt över zucchiniskivorna och peppra lite ovanpå.
  • Ställ in i ugnen och grädda de 12-15 minuter tills de har fått en fin färg.
  • Ta ut och servera direkt till något gott, eller ät de som de är.
Måltid Snacks
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Vitlöksbakad zucchinibitar Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
506
% Daily Value*
Fat
 
41
g
63
%
Mättat fett
 
22
g
138
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
9
g
Kolesterol
 
88
mg
29
%
Natrium
 
981
mg
43
%
Kalium
 
628
mg
18
%
Kolhydrater
 
14
g
5
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
6
g
7
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
1753
IU
35
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.4
mg
24
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.5
mg
25
%
Vitamin B12
 
1
µg
17
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Vitamin D
 
0.3
µg
2
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
77
µg
73
%
Kalcium
 
681
mg
68
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
59
µg
15
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
63
mg
16
%
Phosphorus
 
444
mg
44
%
Selenium
 
13
µg
19
%
Zinc
 
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Aptitretare, grönsaksservering, Zucchini

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *