Pasta Carbonara Med Sallad
Pasta Carbonara Med Sallad
Portioner 4 portioner
Kalorier 796 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid35 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 340 g spaghetti
- 0.5 st gul lök
- 250 g champinjoner
- 280 g bacon
- Smör för stekning
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- Maizena till redning
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
- 200 g morötter
- 300 g tomater
- 35 g machésallad
- Olivolja för dressing
- Svartpeppar för dressing
Instruktioner
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och hacka den gula löken.
- Skiva champinjonerna och klipp eller skär baconet i mindre bitar.
- Fräs den hackade löken och de skivade champinjonerna i en stekpanna med smör tills de mjuknar. Lägg sedan till baconet och fräs allt tillsammans i ytterligare några minuter.
- Häll i vispgrädden och mjölken i pannan med baconet, löken och champinjonerna. Koka upp och red av såsen med lite maizena om så önskas för att få rätt konsistens.
- Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Justera kryddningen efter smak.
- Skala och grovriv morötterna.
- Tärna tomaterna och blanda dem med machésalladen. Ringla över lite olivolja som dressing.
- Servera den nykokta spaghettin med bacon- och champinjonsåsen.
- Servera den fräscha morots- och tomatsalladen vid sidan. Avsluta med några drag av svartpepparkvarnen över salladen.
recept näringsinnehåll
Pasta Carbonara Med Sallad Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
796
% Daily Value*
Fat
36
g
55
%
Mättat fett
13
g
81
%
Fleromättat fett
13
g
Enkelomättat fett
9
g
Kolesterol
55
mg
18
%
Natrium
1095
mg
48
%
Kalium
961
mg
27
%
Kolhydrater
93
g
31
%
Fiber
9
g
38
%
Socker
16
g
18
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
9487
IU
190
%
Vitamin B1
7
mg
467
%
Vitamin B2
1
mg
59
%
Vitamin B3
11
mg
55
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamin C
15
mg
18
%
Vitamin D
1
µg
7
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
14
µg
13
%
Kalcium
198
mg
20
%
Copper
1
mg
50
%
Folate
49
µg
12
%
Järn
4
mg
22
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
78
mg
20
%
Phosphorus
556
mg
56
%
Selenium
61
µg
87
%
Zinc
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Carbonara Med Sallad, Pasta Carbonara Med Sallad