...
Pasta Carbonara Med Sallad recept

Pasta Carbonara Med Sallad

Pasta Carbonara Med Sallad
Portioner 4 portioner
Kalorier 796 kcal
förb10 minuter
Till.tid35 minuter
Totalt35 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 0.5 st gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 280 g bacon
  • Smör för stekning
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Maizena till redning
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 200 g morötter
  • 300 g tomater
  • 35 g machésallad
  • Olivolja för dressing
  • Svartpeppar för dressing

Instruktioner

  • Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skala och hacka den gula löken.
  • Skiva champinjonerna och klipp eller skär baconet i mindre bitar.
  • Fräs den hackade löken och de skivade champinjonerna i en stekpanna med smör tills de mjuknar. Lägg sedan till baconet och fräs allt tillsammans i ytterligare några minuter.
  • Häll i vispgrädden och mjölken i pannan med baconet, löken och champinjonerna. Koka upp och red av såsen med lite maizena om så önskas för att få rätt konsistens.
  • Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Justera kryddningen efter smak.
  • Skala och grovriv morötterna.
  • Tärna tomaterna och blanda dem med machésalladen. Ringla över lite olivolja som dressing.
  • Servera den nykokta spaghettin med bacon- och champinjonsåsen.
  • Servera den fräscha morots- och tomatsalladen vid sidan. Avsluta med några drag av svartpepparkvarnen över salladen.
Måltid Lunch, Middag
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Pasta Carbonara Med Sallad Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
796
% Daily Value*
Fat
 
36
g
55
%
Mättat fett
 
13
g
81
%
Fleromättat fett
 
13
g
Enkelomättat fett
 
9
g
Kolesterol
 
55
mg
18
%
Natrium
 
1095
mg
48
%
Kalium
 
961
mg
27
%
Kolhydrater
 
93
g
31
%
Fiber
 
9
g
38
%
Socker
 
16
g
18
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
9487
IU
190
%
Vitamin B1
 
7
mg
467
%
Vitamin B2
 
1
mg
59
%
Vitamin B3
 
11
mg
55
%
Vitamin B5
 
2
mg
20
%
Vitamin B6
 
1
mg
50
%
Vitamin B12
 
3
µg
50
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Vitamin D
 
1
µg
7
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
14
µg
13
%
Kalcium
 
198
mg
20
%
Copper
 
1
mg
50
%
Folate
 
49
µg
12
%
Järn
 
4
mg
22
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
78
mg
20
%
Phosphorus
 
556
mg
56
%
Selenium
 
61
µg
87
%
Zinc
 
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Carbonara Med Sallad, Pasta Carbonara Med Sallad

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *