Pasta zafferano
Detta recept är för en krämig pasta zafferano som tar ca 45 minuter att göra och ger 4 portioner. Ingredienserna inkluderar mandelspån, vatten, grönsaksbuljongtärningar, gul lök, smör, saffran, penne, parmesanost, salt och svartpeppar. För att tillaga rostar du mandeln, kokar upp vatten med buljongtärningarna, fräser löken och saffran i smör och tillsätter den okokta pastan. Tillsätt den varma buljongen och koka pastan tills den är al dente och krämig. Blanda i smör och parmesanost, smaka av med salt och peppar, och toppa med mandelspån och extra parmesanost.
Portioner 4
Kalorier 816 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt45 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 1 dl mandelspån
- 13 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 gul lök
- 75 g smör
- 1 g saffran
- 400 g penne
- 1 1/2 dl parmesan finriven + ev extra till servering
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den har fått lite färg. Lägg åt sidan. Koka upp vattnet och buljongtärningarna i en kastrull. Ställ åt sidan.
- Skala och finhacka löken. Fräs löken i 25 g smör (för 4 port) i en stor stekpanna utan att den får färg. Tillsätt saffran och den okokta pastan och blanda runt. Tillsätt den varma buljongen så det precis täcker. Låt koka och rör ofta. Späd med mer buljong allt eftersom den kokar in. Koka tills pastan är al dente och krämig.
- Blanda ner resten av smöret och parmesan. Späd ev med lite mer buljong. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med mandelspån och gärna extra parmesan.
recept näringsinnehåll
Pasta zafferano Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
816
% Daily Value*
Fat
39
g
60
%
Mättat fett
17
g
106
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
4
g
Enkelomättat fett
15
g
Kolesterol
66
mg
22
%
Natrium
1085
mg
47
%
Kalium
490
mg
14
%
Kolhydrater
84
g
28
%
Fiber
7
g
29
%
Socker
5
g
6
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
764
IU
15
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Kalcium
553
mg
55
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Pasta zafferano