...
Pastagratäng med Röd Pesto och Köttfärs recept

Pastagratäng med Röd Pesto och Köttfärs

SandraSandra
Denna pastagratäng är enkel att göra och full av smakrika ingredienser som ger en välsmakande måltid för hela familjen.
Portioner 4 portioner
Kalorier 852 kcal
förb10 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt30 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 300 g fusilli-pasta
  • 500 g nötköttfärs
  • 175 g röd pesto
  • 75 g riven ost
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.8 tsk fint salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 st vitlöksklyftor

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader Celsius.
  • Koka fusillipastan enligt anvisningarna på förpackningen, men minska koktiden med 2 minuter för att pastan ska vara al dente.
  • Skala och finhacka löken och vitlöken.
  • Bryn köttfärsen i olivolja i en varm stekpanna. Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, salt och chiliflakes. Stek ytterligare i 2 minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.
  • I en skål, blanda ihop röd pesto, crème fraiche och vatten. Tillsätt hälften av pestoblandningen till köttfärsen och låt det koka ihop i ytterligare 2 minuter.
  • Sila av pastan när den är klar.
  • Varva pasta och köttfärssås i en ugnsfast form. Fördela resten av pestoblandningen över pastan och toppa med den rivna osten.
  • Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter eller tills osten har smält och fått en gyllenbrun färg.
Måltid Middag
Kök svenskt
Typ av rätt gratäng

recept näringsinnehåll

Pastagratäng med Röd Pesto och Köttfärs Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
852
% Daily Value*
Fat
 
50
g
77
%
Mättat fett
 
24
g
150
%
Transfett
 
2
g
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
17
g
Kolesterol
 
158
mg
53
%
Natrium
 
455
mg
20
%
Kalium
 
604
mg
17
%
Kolhydrater
 
60
g
20
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
4
g
4
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
1010
IU
20
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.4
mg
24
%
Vitamin B3
 
7
mg
35
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
1
mg
50
%
Vitamin B12
 
3
µg
50
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Vitamin D
 
0.2
µg
1
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
9
µg
9
%
Kalcium
 
228
mg
23
%
Copper
 
0.3
mg
15
%
Folate
 
32
µg
8
%
Järn
 
4
mg
22
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
73
mg
18
%
Phosphorus
 
482
mg
48
%
Selenium
 
76
µg
109
%
Zinc
 
7
mg
47
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Gratäng, middag, pastagratäng

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *