Pastagratäng med Röd Pesto och Köttfärs
SandraDenna pastagratäng är enkel att göra och full av smakrika ingredienser som ger en välsmakande måltid för hela familjen.
Portioner 4 portioner
Kalorier 852 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 300 g fusilli-pasta
- 500 g nötköttfärs
- 175 g röd pesto
- 75 g riven ost
- 0.5 dl vatten
- 2 dl crème fraiche naturell
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad basilika
- 0.8 tsk fint salt
- 2 krm chiliflakes
- 2 st vitlöksklyftor
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader Celsius.
- Koka fusillipastan enligt anvisningarna på förpackningen, men minska koktiden med 2 minuter för att pastan ska vara al dente.
- Skala och finhacka löken och vitlöken.
- Bryn köttfärsen i olivolja i en varm stekpanna. Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, salt och chiliflakes. Stek ytterligare i 2 minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.
- I en skål, blanda ihop röd pesto, crème fraiche och vatten. Tillsätt hälften av pestoblandningen till köttfärsen och låt det koka ihop i ytterligare 2 minuter.
- Sila av pastan när den är klar.
- Varva pasta och köttfärssås i en ugnsfast form. Fördela resten av pestoblandningen över pastan och toppa med den rivna osten.
- Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter eller tills osten har smält och fått en gyllenbrun färg.
recept näringsinnehåll
Pastagratäng med Röd Pesto och Köttfärs Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
852
% Daily Value*
Fat
50
g
77
%
Mättat fett
24
g
150
%
Transfett
2
g
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
17
g
Kolesterol
158
mg
53
%
Natrium
455
mg
20
%
Kalium
604
mg
17
%
Kolhydrater
60
g
20
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
4
g
4
%
Protein
39
g
78
%
Vitamin A
1010
IU
20
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.4
mg
24
%
Vitamin B3
7
mg
35
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Vitamin D
0.2
µg
1
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
9
µg
9
%
Kalcium
228
mg
23
%
Copper
0.3
mg
15
%
Folate
32
µg
8
%
Järn
4
mg
22
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
73
mg
18
%
Phosphorus
482
mg
48
%
Selenium
76
µg
109
%
Zinc
7
mg
47
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Gratäng, middag, pastagratäng