receptmix loga vit
Pavlova med Citrus och Bärglädje recept

Pavlova med Citrus och Bärglädje

AnnaAnna
En festlig och läcker marängtårta som är perfekt för påsk och andra speciella tillfällen, med sina luftiga marängbottnar och rika toppingar som lemoncurd, hallon och grädde, dekorerad med påskägg för en extra festlig touch.
Portioner 4 portioner
Kalorier 775 kcal
förb10 minuter
Till.tid1 timme
Totalt1 timme 10 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 7 st Äggvitor
  • 450 g Socker
  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 dl Lemoncurd
  • 150 g Hallon
  • Citronmeliss

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 130 grader, använd varmluftsfunktionen.
  • Vispa äggvitor och socker i en rostfri bunke. Placera bunken i ett vattenbad och fortsätt vispa tills marängen når en temperatur på 65 grader.
  • Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängsmeten har svalnat helt.
  • Med en spritspåse, spritsa ut två marängkransar på bakplåtspapper på två ugnspannor.
  • Grädda båda plåtarna samtidigt i varmluftsugnen i ungefär 40-45 minuter, eller tills marängen känns torr på utsidan.
  • När marängkransarna är klara, ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna helt på plåten.
  • Toppa marängkransarna med vispad grädde, lemoncurd, färska hallon, citronmeliss.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Pavlova med Citrus och Bärglädje Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
775
% Daily Value*
Fat
 
28
g
43
%
Mättat fett
 
17
g
106
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
8
g
Kolesterol
 
95
mg
32
%
Natrium
 
14
mg
1
%
Kalium
 
245
mg
7
%
Kolhydrater
 
132
g
44
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
124
g
138
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
869
IU
17
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
 
0.3
mg
2
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.4
µg
7
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Vitamin D
 
1
µg
7
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
5
µg
5
%
Kalcium
 
137
mg
14
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
12
µg
3
%
Järn
 
0.4
mg
2
%
Manganese
 
0.3
mg
15
%
Magnesium
 
22
mg
6
%
Phosphorus
 
122
mg
12
%
Selenium
 
3
µg
4
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Bärglädje, efterrätt, Pavlova med Citrus

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *