Penne med aubergine och soltorkade tomater vegan
Detta är en maffig och smakrik vegansk pastarätt med aubergine och soltorkade tomater som ger en fantastisk smakkombination. Perfekt för en speciell middag eller en middag med gäster.
Portioner 4
Kalorier 543 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 400 g penne pasta
- 1 aubergine skivad
- 1 gul lök hackad
- 3 vitlöksklyftor hackade
- 1 dl soltorkade tomater skurna i bitar
- ½ dl basilika färsk hackad
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Koka pasta enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Dränera och sätt åt sidan.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i aubergine och stek tills den är mjuk, ca 5-7 minuter.
- Lägg i löken och vitlöken i stekpannan och fräs tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
- Tillsätt soltorkade tomater, basilika, salt och peppar i stekpannan och låt det koka i ca 5 minuter.
- Tillsätt den kokta pastan i stekpannan och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
Recept anteckningar
- Du kan ersätta aubergine med andra grönsaker eller svamp. Du kan också använda andra sorters pasta.
- Diet: Vegan, Glutenfri (om glutenfria pasta används)
recept näringsinnehåll
Penne med aubergine och soltorkade tomater vegan Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
543
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Mättat fett
1
g
6
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
5
g
Natrium
37
mg
2
%
Kalium
1429
mg
41
%
Kolhydrater
99
g
33
%
Fiber
10
g
42
%
Socker
17
g
19
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
905
IU
18
%
Vitamin C
17
mg
21
%
Kalcium
91
mg
9
%
Järn
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord aubergine, italiensk, pasta, smakrik, soltorkade tomater, vegansk