Penne med svamp och grädde
Detta är en maffig och smakrik pastarätt med svamp och grädde som ger en fantastisk smakkombination. Perfekt för en speciell middag eller en middag med gäster.
Portioner 4
Kalorier 564 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 400 g penne pasta
- 500 g champinjoner
- 1 gul lök hackad
- 3 vitlöksklyftor hackade
- 1 dl grädde
- ½ dl persilja färsk hackad
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Koka pasta enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Dränera och sätt åt sidan.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i svampen och stek tills de är mjuka, ca 5-7 minuter. Ta bort svampen från stekpannan och sätt åt sidan.
- Lägg i löken och vitlöken i stekpannan och fräs tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
- Tillsätt grädden i stekpannan och låt det koka i ca 3 minuter.
- Lägg tillbaka svampen i stekpannan och värm tills det är genomvarmt.
- Tillsätt den kokta pastan och persiljan i stekpannan och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
Recept anteckningar
- Du kan ersätta svamp med andra grönsaker eller kött. Du kan också använda andra sorters pasta.
recept näringsinnehåll
Penne med svamp och grädde Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
564
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Mättat fett
7
g
44
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
8
g
Kolesterol
28
mg
9
%
Natrium
28
mg
1
%
Kalium
763
mg
22
%
Kolhydrater
84
g
28
%
Fiber
5
g
21
%
Socker
7
g
8
%
Protein
18
g
36
%
Vitamin A
1421
IU
28
%
Vitamin C
22
mg
27
%
Kalcium
69
mg
7
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Enkel, grädde, italiensk, pasta, smakrik, Svamp