Perfekt tillagad Schweinshaxe – en tysk klassiker
4 av 1 betyg
Schweinshaxe är en tysk klassiker som är en stekt eller grillad knäcke av fläsk. Den här versionen av schweinshaxe är marinerad i en blandning av öl, senap och kryddor för att ge den en rik smak och mjuk konsistens. Det är enkel att göra och ett perfekt val för en sommarkväll grillfest.
Portioner 8
Kalorier 326 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid1 timme t 30 minuter minuter
Marinera4 timmar t
Totalt5 timmar t 40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8
Ingredienser
- 2 kg fläsklägg
- 1 flaska öl mörk
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk citronjuice
- 2 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk timjan
Instruktioner
- Börja med att göra marinaden. I en stor skål, kombinera öl, dijonsenap, citronjuice, socker, salt, svartpeppar, paprikapulver, senapspulver och timjan. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
- Lägg schweinshaxen i marinaden och se till att den är väl täckt. Täck skålen med folie och låt stå i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
- Ta schweinshaxen ur marinaden och torka av den med hushållspapper. Sprinkla med lite extra salt och svartpeppar.
- Grill schweinshaxen på medium värme tills den är genomstekt, ca 1 timme och 30 minuter. Låt vila i 10 minuter innan skäring.
Recept anteckningar
- Schweinshaxe kan också stekas i ugnen på 180 grader i ca 2 timmar.
- Marinera schweinshaxen i minst 4 timmar eller över natten för bästa smakresultat.
recept näringsinnehåll
Perfekt tillagad Schweinshaxe – en tysk klassiker Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
326
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Mättat fett
2
g
13
%
Transfett
0.03
g
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
165
mg
55
%
Natrium
559
mg
24
%
Kalium
856
mg
24
%
Kolhydrater
3
g
1
%
Fiber
0.4
g
2
%
Socker
1
g
1
%
Protein
55
g
110
%
Vitamin A
162
IU
3
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Kalcium
38
mg
4
%
Järn
2
mg
11
%
Alcohol
2
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord grillning, knäcke, marinad, öl, Schweinshaxe, senap, Tyskt
1 svar på ”Perfekt tillagad Schweinshaxe – en tysk klassiker”
Tog tid men var värt det