Proteinrika Havrefrallor i airfryer
recept på proteinrika havrefrallor i airfryer
Portioner 6 Frallor
Kalorier 328 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
6 Frallor
Ingredienser
- 220 gram havregryn
- 3 ägg
- 250 gram keso
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Valfritt:
- 1 dl valnötter hackade
- 1 dl tranbär torkade
Instruktioner
- I en bunke kombinerar du havregryn, keso, ägg, bakpulver och salt. Använd en elvisp för att blanda ingredienserna tills keson är delvis sönderbruten. Resultatet bör vara en något kladdig smet. Om du vill göra frallorna med valnötter och tranbär eller russin, tillsätt dessa nu.
- Låt smeten svälla i minst 10 minuter tills den har uppnått en fastare konsistens. Häll ut degen på en bänk eller bakbord. Fukt dina händer med lite vatten och forma degen till en avlång limpa. Dela degen i sex lika stora bitar och rulla varje bit till en boll som du sedan plattar ut något. Formen som du ger bröden nu kommer att bevaras under bakningen.
- Placera bröden i airfryern och baka på 200°C i 10 minuter, följt av 160°C i ytterligare 10 minuter. Låt bröden svalna några minuter innan du delar dem och serverar med dina favoritpålägg.
- Om du bakar i varmluftsugn, sätt ugnen på 225°C i 10 minuter och sänk sedan till 200°C i ytterligare 10 minuter. Om du använder en vanlig ugn, sätt ugnen på 250°C i 10 minuter och sänk sedan till 225°C i ytterligare 10 minuter.
Måltid Frukost
Kök Internationellt
recept näringsinnehåll
Proteinrika Havrefrallor i airfryer Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
328
% Daily Value*
Fat
17
g
26
%
Mättat fett
3
g
19
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
9
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
89
mg
30
%
Natrium
918
mg
40
%
Kalium
293
mg
8
%
Kolhydrater
31
g
10
%
Fiber
5
g
21
%
Socker
3
g
3
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
190
IU
4
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Kalcium
84
mg
8
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Airfryer, bröd