...
Pumpatosca Äppelpaj recept

Pumpatosca Äppelpaj

Pumpatosca Äppelpaj recept
Portioner 8 portioner
Kalorier 554 kcal
förb10 minuter
Till.tid1 timme 30 minuter
Totalt1 timme 30 minuter
8 portioner

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör för deg
  • 2 msk vatten
  • 5 st äpplen gärna syrliga
  • 2 msk smör för äpplen
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk kardemummakärnor mortlade
  • 1 msk pressad citron
  • 150 g pumpakärnor
  • 150 g smör för toscasås
  • 1.75 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl för toscasås
  • 1.5 msk vispgrädde
  • Vaniljglass för servering
  • Grädde för servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • I en matberedare, arbeta samman 3 dl vetemjöl och 100 g smör. Tillsätt 2 msk vatten och mixa snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant (26 cm i diameter). Ställ i kylen i 30 minuter.
  • Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  • Stek äppelklyftorna mjuka i 2 msk smör i en stekpanna eller gryta. Tillsätt 2 msk råsocker, de mortlade kardemummakärnorna och 1 msk pressad citron. Rör om.
  • Mortla pumpakärnorna grovt.
  • Smält 150 g smör i en kastrull. Blanda i 1.75 dl strösocker, 3 msk vetemjöl, de mortlade pumpakärnorna och 1.5 msk vispgrädde. Koka upp blandningen och ta sedan av från värmen.
  • Fördela de stekta äpplena i pajformen.
  • Häll toscasåsen över äpplena.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter, tills ytan är gyllenbrun.
  • Servera pajen varm, gärna med vaniljglass och lätt vispad grädde.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt
Typ av rätt Paj

recept näringsinnehåll

Pumpatosca Äppelpaj Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
554
% Daily Value*
Fat
 
35
g
54
%
Mättat fett
 
18
g
113
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
5
g
Enkelomättat fett
 
10
g
Kolesterol
 
68
mg
23
%
Natrium
 
205
mg
9
%
Kalium
 
201
mg
6
%
Kolhydrater
 
53
g
18
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
22
g
24
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
792
IU
16
%
Vitamin B1
 
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
3
mg
15
%
Vitamin B5
 
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
 
0.04
mg
2
%
Vitamin B12
 
0.1
µg
2
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Vitamin D
 
0.001
µg
0
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
4
µg
4
%
Kalcium
 
22
mg
2
%
Copper
 
0.3
mg
15
%
Folate
 
81
µg
20
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
120
mg
30
%
Phosphorus
 
280
mg
28
%
Selenium
 
15
µg
21
%
Zinc
 
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord efterrätt, Pumpatosca Äppelpaj

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *