...
Rabarber Cider Cocktail med Ingefära och Vanilj recept

Rabarber Cider Cocktail med Ingefära och Vanilj

MalinMalin
En uppfriskande och sofistikerad cocktail som förenar den friska smaken av rabarber med värmen från ingefära och sötman från vanilj, serverad med bubblande äpplecider. Rabarber Cider Cocktail med Ingefära och Vanilj är en elegant och läcker drink som kombinerar den naturliga syran från rabarber med värmen från ingefära och sötman från vanilj. Den bubblande äpplecider ger en uppfriskande touch till denna sofistikerade cocktail. En perfekt balans mellan sött och syrligt, som passar utmärkt för att lyfta stämningen på vilken tillställning som helst.
Portioner 6 Drinkar
Kalorier 61 kcal
förb15 minuter
Till.tid0 minuter
Totalt15 minuter
6 Drinkar

Ingredienser

  • 5 st rabarber
  • 2 msk ingefära färsk
  • 1 st vaniljstång
  • 2.5 dl råsocker
  • 2.5 dl vatten
  • 750 ml äpplecider

Instruktioner

Rabarberlag

  • Skala och skär rabarbern i slantar.
  • Skala och finriv ingefäran. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna.
  • Lägg rabarbern och ingefäran i en kastrull. Tillsätt vaniljfröna, råsocker och vatten.
  • Koka upp och låt sedan småputtra i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
  • Låt allt svalna och sila av lagen till en burk. Förvara i kylen. Överskottet av kompotten kan sparas i en burk i kylen och serveras med t.ex. vaniljglass.

Drink

  • Häll upp 3 msk rabarberlag i varje glas.
  • Toppa varje glas med äpplecider eller annan bubblig dryck.
  • Rör om försiktigt för att blanda smakerna.
  • Servera omedelbart och njut av den uppfriskande och aromatiska smaken.
Måltid Dryck
Kök svenskt
Typ av rätt Drink

recept näringsinnehåll

Rabarber Cider Cocktail med Ingefära och Vanilj Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
61
% Daily Value*
Fat
 
0.2
g
0
%
Mättat fett
 
0.03
g
0
%
Fleromättat fett
 
0.1
g
Enkelomättat fett
 
0.01
g
Natrium
 
7
mg
0
%
Kalium
 
136
mg
4
%
Kolhydrater
 
15
g
5
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Socker
 
13
g
14
%
Protein
 
0.1
g
0
%
Vitamin A
 
2
IU
0
%
Vitamin B1
 
0.03
mg
2
%
Vitamin B2
 
0.02
mg
1
%
Vitamin B3
 
0.1
mg
1
%
Vitamin B5
 
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
 
0.02
mg
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Vitamin E
 
0.02
mg
0
%
Vitamin K
 
0.2
µg
0
%
Kalcium
 
13
mg
1
%
Copper
 
0.02
mg
1
%
Folate
 
0.1
µg
0
%
Järn
 
0.2
mg
1
%
Manganese
 
0.1
mg
5
%
Magnesium
 
7
mg
2
%
Phosphorus
 
9
mg
1
%
Selenium
 
0.1
µg
0
%
Zinc
 
0.03
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Cider, drink recept, Rabarber Cider Cocktail med Ingefära och Vanilj

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *