...
Rabarbersirap med Prosecco recept

Rabarbersirap med Prosecco

En uppfriskande och elegant cocktail som kombinerar den naturliga syran från rabarber med den sprudlande förtjusningen av Prosecco och friskheten från citron. ”Rabarbersirap med Prosecco” är en sofistikerad och läcker cocktail som erbjuder en spännande kombination av söta och syrliga smaker. Den hemlagade rabarbersirapen ger en unik twist till den bubblande Prosecco, och det fräscha inslaget av citron kompletterar smakerna perfekt. En perfekt dryck för att lyfta stämningen på vilken tillställning som helst.
Portioner 6 portioner
Kalorier 339 kcal
förb10 minuter
Till.tid35 minuter
Totalt45 minuter
6 portioner

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 flaska Prosecco
  • Citroner för garnering

Instruktioner

  • Skölj, ansa och strimla rabarbern. Lägg den sedan i en tjockbottnad kastrull.
  • Rör i socker, vatten och skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg både frön och stång i kastrullen.
  • Rör om väl och koka upp blandningen. Sjud sedan i ca 10-15 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om då och då under kokningen.
  • Mosa rabarbern med en potatisstöt för att extrahera smakerna.
  • Sila av blandningen genom en finmaskig sil för att få en slät sirap. Låt svalna.
  • Förvara den färdiga rabarbersirapen i en rengjord burk i kylskåp. Sirapen håller i cirka 2 veckor.

Servering

  • Häll rabarbersirap i ett champagneglas.
  • Fyll glaset med önskad mängd Prosecco för att skapa den perfekta balansen mellan sötma och syra.
  • Tillsätt några skivor citron för en uppfriskande touch.
Måltid Dryck
Kök svenskt
Typ av rätt Drink

recept näringsinnehåll

Rabarbersirap med Prosecco Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
339
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Mättat fett
 
0.04
g
0
%
Fleromättat fett
 
0.1
g
Enkelomättat fett
 
0.03
g
Natrium
 
6
mg
0
%
Kalium
 
242
mg
7
%
Kolhydrater
 
87
g
29
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
84
g
93
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
85
IU
2
%
Vitamin B1
 
0.02
mg
1
%
Vitamin B2
 
0.04
mg
2
%
Vitamin B3
 
0.3
mg
2
%
Vitamin B5
 
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
 
0.02
mg
1
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Vitamin E
 
0.2
mg
1
%
Vitamin K
 
24
µg
23
%
Kalcium
 
74
mg
7
%
Copper
 
0.03
mg
2
%
Folate
 
6
µg
2
%
Järn
 
0.2
mg
1
%
Manganese
 
0.2
mg
10
%
Magnesium
 
10
mg
3
%
Phosphorus
 
12
mg
1
%
Selenium
 
1
µg
1
%
Zinc
 
0.1
mg
1
%
Alcohol
 
0.01
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Rabarbersirap med Prosecco

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *