Rabo de Galo
Rabo de Galo tros vara Brasiliens första "äkta" cocktail. Den fick sin storhetstid under 1950-talet när vermouthproducenten Cinzano etablerade en fabrik i São Paulo. Under denna tid, liksom idag, dominerade den lokala spriten cachaça baren. Cinzano beslutade att introducera det då okända konceptet att blanda två alkoholhaltiga drycker i ett och samma glas. De döpte detta till en "cocktail", eller rabo de galo på portugisiska.
Portioner 1 drink
Kalorier 16 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid0 minuter minuter
Totalt5 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
1 drink
Ingredienser
- 5 cl lagrad cachaça
- 2 cl röd vermouth
- 1 cl Cynar
Instruktioner
- Rör 5 cl lagrad cachaça, 2 cl röd vermouth & 1 cl Cynar i ett rörglas med is.
- Sila upp i ett isfyllt Old Fashioned-glas och garnera med en limetwist.
recept näringsinnehåll
Rabo de Galo Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
16
% Daily Value*
Natrium
0.1
mg
0
%
Kalium
0.4
mg
0
%
Kolhydrater
0.4
g
0
%
Socker
0.3
g
0
%
Kalcium
0.01
mg
0
%
Magnesium
0.03
mg
0
%
Phosphorus
0.3
mg
0
%
Caffeine
0.3
mg
Alcohol
2
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Brasiliens första äkta cocktail, Cachaça, Cinzano, Drink, Rabo de Galo, São Paulo, Vermouth