...
Risotto med trattkantareller recept

Risotto med trattkantareller

Risotto är en klassisk italiensk maträtt som har blivit en populär favorit runt om i världen. Medan risotto kan verka som en avancerad och svår rätt att laga, är det faktiskt en relativt enkel och läcker måltid att förbereda. Det är ett mångsidigt recept som du kan anpassa efter dina egna smaker och behov. En av de mest populära variationerna av risotto är med trattkantareller. Denna svamp ger en härlig, fyllig smak till risotton och kan laga mat med bara några få enkla steg. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på hur du kan förbereda en risotto med trattkantareller på ett enkelt sätt.
Portioner 4
Kalorier 631 kcal
förb20 minuter
Till.tid30 minuter
Totalt50 minuter
4

Ingredienser

  • 400 g risotto ris kortkornigt
  • 100 g trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 1,5 dl vitt vin
  • 50 g parmesanost
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppa

Instruktioner

  • Först, börja med att skala och hacka löken och vitlöken. Tvätta sedan trattkantarellerna noggrant
  • I en stor stekpanna, häll olivolja och stek trattkantarellerna tills de blir mjuka och gyllenbruna. När de är klara, ta bort dem från stekpannan och lägg dem åt sidan.
  • I samma stekpanna som du använde för att steka trattkantarellerna, tillsätt lite mer olivolja och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka och genomskinliga.
  • Tillsätt riset till stekpannan med löken och vitlöken och rör om tills riset är täckt av olja och har blivit lite genomskinligt.
  • Tillsätt det vita vinet till riset och rör om tills vinet har absorberats av riset.
  • Tillsätt nu en skopa av buljongen i taget till riset och rör om tills all buljong har absorberats innan du tillsätter nästa skopa. Fortsätt med detta tills riset har kokats mjukt och har en krämig konsistens.
  • När risotton är klar, tillsätt de stekta trattkantarellerna och rör om tills de är jämnt fördelade.
  • Tillsätt riven parmesanost och smör och rör om tills allt har smält och blivit en krämig risotto. Krydda sedan med salt och peppar efter smak.
  • Servera risotton i djupa tallrikar och garnera med extra parmesanost och några färska örter, om så önskas.

Recept anteckningar

  • Se till att använda en högkvalitativ risotto ris.
  • Se till att du ständigt rör om risotton medan du tillsätter buljongen.
  • Var försiktig med att tillsätta för mycket buljong på en gång, det är viktigt att riset absorberar all buljong för att få rätt konsistens.
  • Var försiktig med saltet, parmesanosten kan redan vara salt i sig själv.
  • Risotton bör serveras direkt efter tillagning för bästa smak och konsistens.
Måltid Lunch, Middag
Typ av rätt Risotto

recept näringsinnehåll

Risotto med trattkantareller Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
631
% Daily Value*
Fat
 
21
g
32
%
Mättat fett
 
10
g
63
%
Transfett
 
0.4
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
9
g
Kolesterol
 
35
mg
12
%
Natrium
 
1777
mg
77
%
Kalium
 
290
mg
8
%
Kolhydrater
 
90
g
30
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
5
g
6
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
1204
IU
24
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
5
mg
25
%
Vitamin B5
 
2
mg
20
%
Vitamin B6
 
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
 
0.2
µg
3
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Vitamin D
 
1
µg
7
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
6
µg
6
%
Kalcium
 
170
mg
17
%
Copper
 
0.3
mg
15
%
Folate
 
238
µg
60
%
Järn
 
5
mg
28
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
39
mg
10
%
Phosphorus
 
216
mg
22
%
Selenium
 
19
µg
27
%
Zinc
 
2
mg
13
%
Alcohol
 
4
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Arborio ris, Italiensk matlagning, Krämig risotto, Lätt att laga, Recept med få ingredienser, ris, risotto, Risotto med svamp, Risotto med trattkantareller, Trattkantareller

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *