Röd kebabsås
En röd kebabsås med bas i krossade tomater och lök. Smaksatt med bl.a. spiskummin, rökt paprika och vitlökspulver. Tillsätt tabasco eller sambal oelek för en hetare version.
Portioner 4 portioner
Kalorier 85 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Instruktioner
- Skala och hacka en lök.
- Hetta upp en kastrull med olja och stek löken i 5 min. Rör om då och då.
- Häll i resterande ingredienser och låt koka upp. Låt puttra i 30 min med locket på glänt.
- Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av.
- Tillsätt eventuellt mer krydda om det är något du vill ha mer smak av.
- Vill du ha en starkare sås så är det bara att tillsätta önskad mängd tabasco, sambal oelek eller annan stark chilisås.
- Kan serveras både varm och kall.
recept näringsinnehåll
Röd kebabsås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
85
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Mättat fett
1
g
6
%
Fleromättat fett
0.5
g
Enkelomättat fett
3
g
Natrium
135
mg
6
%
Kalium
360
mg
10
%
Kolhydrater
13
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
8
g
9
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
239
IU
5
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.2
mg
10
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
8
µg
8
%
Kalcium
44
mg
4
%
Copper
0.2
mg
10
%
Folate
19
µg
5
%
Järn
2
mg
11
%
Manganese
0.2
mg
10
%
Magnesium
25
mg
6
%
Phosphorus
44
mg
4
%
Selenium
1
µg
1
%
Zinc
0.4
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Kebabsås, Röd kebabsås