...
Röd kebabsås

Röd kebabsås

En röd kebabsås med bas i krossade tomater och lök. Smaksatt med bl.a. spiskummin, rökt paprika och vitlökspulver. Tillsätt tabasco eller sambal oelek för en hetare version.
Portioner 4 portioner
Kalorier 85 kcal
förb5 minuter
Till.tid30 minuter
Totalt35 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk fond
  • 2 tsk socker
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och hacka en lök.
  • Hetta upp en kastrull med olja och stek löken i 5 min. Rör om då och då.
  • Häll i resterande ingredienser och låt koka upp. Låt puttra i 30 min med locket på glänt.
  • Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av.
  • Tillsätt eventuellt mer krydda om det är något du vill ha mer smak av.
  • Vill du ha en starkare sås så är det bara att tillsätta önskad mängd tabasco, sambal oelek eller annan stark chilisås.
  • Kan serveras både varm och kall.
Måltid Tillbehör
Kök svenskt
Typ av rätt Sås

recept näringsinnehåll

Röd kebabsås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
85
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Fleromättat fett
 
0.5
g
Enkelomättat fett
 
3
g
Natrium
 
135
mg
6
%
Kalium
 
360
mg
10
%
Kolhydrater
 
13
g
4
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
8
g
9
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
239
IU
5
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
 
0.2
mg
10
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Vitamin E
 
2
mg
13
%
Vitamin K
 
8
µg
8
%
Kalcium
 
44
mg
4
%
Copper
 
0.2
mg
10
%
Folate
 
19
µg
5
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
0.2
mg
10
%
Magnesium
 
25
mg
6
%
Phosphorus
 
44
mg
4
%
Selenium
 
1
µg
1
%
Zinc
 
0.4
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Kebabsås, Röd kebabsås

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *