Rostad het pumpasoppa
En mustig och vacker pumpasoppa med ett härligt sting av chili. Genom att rosta pumpan och löken först förstärks och fördjupas smakerna, vilket ger en rik och tillfredsställande måltid.
Portioner 4 port
Kalorier 481 kcal
förb20 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 port
Ingredienser
- 1 kg Butternutpumpa
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Smör
- 1 tsk Salt
- 5 dl Vatten
- 2 msk Grönsaksfond
- 2 dl paprika & chili crème fraiche Lätt
- 1½ msk Citronsaft
- 400 g Svarta bönor
- 2 dl Gräddfil
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skala och skär pumpan i ca 2 cm stora bitar.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Smält smör och ringla över. Strö över hälften av saltet.
- Rosta i mitten av ugnen ca 20 min tills pumpan är mjuk. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond och crème fraiche.
- Koka upp och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock.
- Skölj bönorna och toppa soppan med dem och en klick gräddfil.
recept näringsinnehåll
Rostad het pumpasoppa Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
481
% Daily Value*
Fat
24
g
37
%
Mättat fett
14
g
88
%
Transfett
0.2
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
46
mg
15
%
Natrium
215
mg
9
%
Kalium
1325
mg
38
%
Kolhydrater
58
g
19
%
Fiber
14
g
58
%
Socker
9
g
10
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
27070
IU
541
%
Vitamin B1
1
mg
67
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.5
mg
25
%
Vitamin B12
0.2
µg
3
%
Vitamin C
55
mg
67
%
Vitamin D
0.1
µg
1
%
Vitamin E
4
mg
27
%
Vitamin K
4
µg
4
%
Kalcium
206
mg
21
%
Copper
0.4
mg
20
%
Folate
221
µg
55
%
Järn
4
mg
22
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
164
mg
41
%
Phosphorus
275
mg
28
%
Selenium
6
µg
9
%
Zinc
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Chili, pumpa, Soppa