ruccola och majs sallad med avocadodressing
Denna ruccolasallad med majs och avocadodressing är en fräsch och matig måltid. ruccola, även känd som rucola, är en starkt smakfull grönsak med en något nötig smak, som balanseras av den söta majsen och den lenande avocadodressingen. Denna sallad är perfekt som lunch eller som en del av en middagsbuffé.
Portioner 2
Kalorier 292 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid5 minuter minuter
Totalt15 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
2
Ingredienser
- 4 dl ruccola
- 1 dl majs
- 1/2 avokado
- 1/4 dl olivolja
- 1/4 dl citronsaft
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Skär majs från stjälken och koka i 5 minuter. Låt svalna.
- Mosa avokado, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar i en skål till en jämn dressing.
- Lägg ruccola och majs i en stor skål. Häll över dressingen och rör om.
- Servera omgående.
Recept anteckningar
- Om du inte har färsk majs, kan du använda konserverad majs. Bara skölj och torka av den innan du använder den.
- Du kan också lägga till andra grönsaker i salladen, som exempelvis gurka eller tomater.
recept näringsinnehåll
ruccola och majs sallad med avocadodressing Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
292
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Mättat fett
3
g
19
%
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
14
g
Natrium
349
mg
15
%
Kalium
1107
mg
32
%
Kolhydrater
23
g
8
%
Fiber
8
g
33
%
Socker
7
g
8
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
4953
IU
99
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Kalcium
330
mg
33
%
Järn
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord avokado, majs, ruccola, sallad, vegetarisk