Rustik Spaghetti Bolognese
AnnaEn klassisk och rustik spaghetti med köttfärssås, där den hemlagade såsen med dess rika smaker perfekt kompletteras av färsk persilja och krispiga morötter, vilket ger en fräsch och tillfredsställande måltid.
Portioner 4 portioner
Kalorier 687 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Instruktioner
- Börja med att koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftan. Stek dem i en gryta med lite rapsolja tills de blir glansiga.
- Lägg i blandfärsen i grytan och bryn den tillsammans med löken.
- Rör ner tomatpuré, krossade tomater, kalvfond, vatten och paprikapulver i grytan med färsen.
- Låt köttfärssåsen sjuda i ungefär 10 minuter. Smaka av med salt och peppar för att balansera smaken.
- Under tiden, skala och skär morötterna i tunna strimlor.
- När spaghettin och såsen är klar, servera dem tillsammans. Toppa med de strimlade morötterna och hackad persilja.
recept näringsinnehåll
Rustik Spaghetti Bolognese Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
687
% Daily Value*
Fat
27
g
42
%
Mättat fett
10
g
63
%
Transfett
2
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
11
g
Kolesterol
89
mg
30
%
Natrium
257
mg
11
%
Kalium
1003
mg
29
%
Kolhydrater
76
g
25
%
Fiber
6
g
25
%
Socker
9
g
10
%
Protein
35
g
70
%
Vitamin A
9004
IU
180
%
Vitamin B1
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
9
mg
45
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamin C
17
mg
21
%
Vitamin D
0.1
µg
1
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
76
µg
72
%
Kalcium
98
mg
10
%
Copper
1
mg
50
%
Folate
52
µg
13
%
Järn
5
mg
28
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
95
mg
24
%
Phosphorus
410
mg
41
%
Selenium
73
µg
104
%
Zinc
7
mg
47
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Köttfärssås