...
Rustikt surdegsbröd recept

Rustikt surdegsbröd

5 av 2 betyg
charlie
Detta rustika surdegsbröd är gjort på en enkel deg av få, grundläggande ingredienser. Brödet har en knaprig skorpa och en mjuk, saftig kärna. Det är perfekt att servera till soppor och sallader, eller att bara njuta av med en klick smör och ost.
Portioner 1 Bröd
Kalorier 1853 kcal
förb15 minuter
Till.tid50 minuter
Totalt1 timme 5 minuter
1 Bröd

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 350 ml ljummet vatten

Instruktioner

  • Blanda vetemjöl, jäst, och salt i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och rör om till en slät deg.
  • Lägg degen på en mjölat yta och knåda den i 5-10 minuter tills den blir smidig och elastisk.
  • Lägg degen tillbaka i bunken och täck den med en duk. Låt den jäsa i 1-2 timmar eller tills den har dubblerat sin storlek.
  • Preheat ugnen till 250 grader Celsius.
  • Forma degen till en rund, jämn boll och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda brödet i ugnen i 40-50 minuter tills det är gyllenbrunt och har en knaprig skorpa.
  • Låt brödet svalna på en gallerhylla innan du skär det och serverar det.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

Rustikt surdegsbröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1853
% Daily Value*
Fat
 
6
g
9
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
1
g
Natrium
 
2358
mg
103
%
Kalium
 
631
mg
18
%
Kolhydrater
 
386
g
129
%
Fiber
 
16
g
67
%
Socker
 
1
g
1
%
Protein
 
56
g
112
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Kalcium
 
90
mg
9
%
Järn
 
23
mg
128
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bröd, jäst, rustikt, salt, Surdegsbröd, vetemjöl

3 svar på ”Rustikt surdegsbröd”

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *