Saffransrisotto med svamp och parmesan
Denna saffransrisotto är en riktig höjdpunkt på middagsbordet med sina mjuka och krämiga konsistens och smaken av saffran, svamp och parmesan. Enkel att laga men med en fin och elegant smak.
Portioner 4
Kalorier 538 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 1 gul lök finhackad
- 1 vitlöksklyfta finhackad
- 250 g svamp t ex champinjoner, skivade
- 1 dl rödvin
- ½ tsk saffran
- 1 ½ dl arborioris
- 4 dl hönsbuljong
- 1 dl grädde
- ½ dl parmesan ost riven
- Salt & svartpeppar
- 2 msk smör eller olja
- Färsk persilja för garnering
Instruktioner
- Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt smör eller olja och löken och vitlöken, Fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt svampen och fräs tills svampen är mjuk.
- Tillsätt rödvin och saffran och låt det koka in till en tredjedel.
- Tillsätt riset och rör om tills det är väl täckt av löksmaken.
- Tillsätt hönsbuljongen en kopp i taget, rör om konstant tills buljongen har absorberats innan du tillsätter mer. Tillsätt grädden och parmesanosten i sista steget.
- Rör om tills Risotton är krämig och riset är mjukt, ta bort från värmen.
- Smaka av med salt och svartpeppar och garnera med färsk persilja.
- Servera och njut!
Recept anteckningar
- Du kan byta svamp mot någon annan typ av svamp eller skaldjur.
recept näringsinnehåll
Saffransrisotto med svamp och parmesan Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
538
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Mättat fett
12
g
75
%
Transfett
0.2
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
118
mg
39
%
Natrium
1015
mg
44
%
Kalium
217
mg
6
%
Kolhydrater
73
g
24
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
26
g
29
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
739
IU
15
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Kalcium
223
mg
22
%
Järn
4
mg
22
%
Alcohol
3
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Huvudrätt., italiensk, krämig, parmesan, risotto, saffran, saffransrisotto, Svamp