Saftigt filmjölksbröd med havre
Detta filmjölksbröd är enkelt att göra och ger ett saftigt och mättande bröd. Perfekt att servera till frukost eller som en god middagssmörgås. Toppa med lite extra frön eller nötter innan du gräddar brödet för extra knaprighet.
Portioner 12 skivor
Kalorier 194 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt45 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 skivor
Ingredienser
- 1 dl filmjölk
- 1 dl vatten
- 2 tsk socker
- 1 tsk salt
- 2 dl havregryn
- 4 dl vetemjöl
- 7 g jäst
Instruktioner
- Värm filmjölk och vatten tills det är ljummet (37-40 grader Celsius). Tillsätt socker, salt, havregryn, vetemjöl och jäst. Rör tills allt är väl blandat.
- Låt degen jäsa i en skål täckt med bakplåtspapper i rumstemperatur i cirka 45 minuter, eller tills den har dubblerat sin storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en brödform som du har smörjt och mjölat. Toppa med lite extra frön eller nötter, om du önskar.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun.
- Låt brödet svalna i formen innan du tar ut det och skär upp det.
Recept anteckningar
- Du kan också tillsätta andra smaksättningar, t ex riven citronskal eller hackade valnötter, i degen innan du gräddar brödet.
- Brödet kan också frystorkas
recept näringsinnehåll
Saftigt filmjölksbröd med havre Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
194
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Mättat fett
0.4
g
3
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
0.4
g
Kolesterol
1
mg
0
%
Natrium
199
mg
9
%
Kalium
114
mg
3
%
Kolhydrater
38
g
13
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
1
g
1
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
14
IU
0
%
Vitamin C
0.002
mg
0
%
Kalcium
24
mg
2
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bröd