Saftigt glutenfritt bröd med mandelmjöl
Detta glutenfria bröd är lätt att göra och blir saftigt och mjukt inuti. Mandelmjölet ger en nötig smak och en härlig struktur
Portioner 12 skivor
Kalorier 255 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid50 minuter minuter
Totalt1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
12 skivor
Ingredienser
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1,5 dl rismjöl
- 1,5 dl potatismjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 st ägg
- 4 dl mjölk
- 1 dl olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj en brödform och sätt den åt sidan.
- I en stor skål, blanda mandelmjöl, rismjöl, potatismjöl, bakpulver och salt.
- I en annan skål, vispa äggen och tillsätt mjölk och olivolja. Rör om tills det är väl blandat.
- Häll den våta blandningen i den torra och rör om tills det är en jämn smet.
- Häll smeten i brödformen och jämna till ytan.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter, eller tills en sticka som du sticker i mitten av brödet kommer ut torr.
- Låt brödet svalna lite i formen innan du tar ut det och skär det i skivor.
Recept anteckningar
- Du kan byta ut mandelmjölet mot annat mjöl om du föredrar det, t.ex. kikärtsmjöl eller teffmjöl.
- Du kan också lägga till olika smaksättningar i smeten, t.ex. rostade frön eller torkade frukter.
recept näringsinnehåll
Saftigt glutenfritt bröd med mandelmjöl Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
255
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Mättat fett
2
g
13
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
6
g
Kolesterol
5
mg
2
%
Natrium
487
mg
21
%
Kalium
185
mg
5
%
Kolhydrater
25
g
8
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
2
g
2
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
55
IU
1
%
Vitamin C
0.5
mg
1
%
Kalcium
77
mg
8
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakning, bröd, glutenfritt, mandelmjöl, mjukt, saftigt