smakrikt nötbröd
Ett krämigt och smakrikt bröd med en mix av olika nötter och frön. Perfekt att servera till en härlig frukost, eller att skiva upp och toppa med din favoritost eller pâté.
Portioner 12 skivor
Kalorier 224 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid55 minuter minuter
Totalt1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
12 skivor
Ingredienser
- 2 dl mjölk
- ½ dl olivolja
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- ½ dl solroskärnor
- ½ dl pumpakärnor
- ½ dl linfrön
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- ½ tsk kardemumma
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C. Smörj en brödform och sätt åt sidan.
- Värm mjölken i en kastrull tillsammans med olivolja. Låt det svalna lite innan du blander i vetemjöl, havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, bakpulver, salt och kardemumma. Rör till en slät smet.
- Häll smeten i brödformen och grädda brödet i ugnen i 45-55 minuter, tills det är gyllenbrunt och klart.
- Låt brödet svalna lite i formen innan du vänder ut det på en gallerbricka. Servera gärna med lite extra olivolja och frön på toppen.
recept näringsinnehåll
smakrikt nötbröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
224
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Mättat fett
2
g
13
%
Transfett
0.003
g
Fleromättat fett
4
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
2
mg
1
%
Natrium
294
mg
13
%
Kalium
173
mg
5
%
Kolhydrater
25
g
8
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
1
g
1
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
30
IU
1
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Kalcium
44
mg
4
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakning, bröd, frukost, havregryn, linfrön, Nötbröd, olivolja, Ost, Pâté, Pumpakärnor, Smakrikt, solroskärnor