...
smakrikt nötbröd recept

smakrikt nötbröd

Ett krämigt och smakrikt bröd med en mix av olika nötter och frön. Perfekt att servera till en härlig frukost, eller att skiva upp och toppa med din favoritost eller pâté.
Portioner 12 skivor
Kalorier 224 kcal
förb5 minuter
Till.tid55 minuter
Totalt1 timme
12 skivor

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • ½ dl olivolja
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl linfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kardemumma

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Smörj en brödform och sätt åt sidan.
  • Värm mjölken i en kastrull tillsammans med olivolja. Låt det svalna lite innan du blander i vetemjöl, havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, bakpulver, salt och kardemumma. Rör till en slät smet.
  • Häll smeten i brödformen och grädda brödet i ugnen i 45-55 minuter, tills det är gyllenbrunt och klart.
  • Låt brödet svalna lite i formen innan du vänder ut det på en gallerbricka. Servera gärna med lite extra olivolja och frön på toppen.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

smakrikt nötbröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
224
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Mättat fett
 
2
g
13
%
Transfett
 
0.003
g
Fleromättat fett
 
4
g
Enkelomättat fett
 
5
g
Kolesterol
 
2
mg
1
%
Natrium
 
294
mg
13
%
Kalium
 
173
mg
5
%
Kolhydrater
 
25
g
8
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
1
g
1
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
30
IU
1
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Kalcium
 
44
mg
4
%
Järn
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, bröd, frukost, havregryn, linfrön, Nötbröd, olivolja, Ost, Pâté, Pumpakärnor, Smakrikt, solroskärnor

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *