...
Smulpaj med äpple och kanel recept

Smulpaj med äpple och kanel

En härligt syrlig smulpaj med mjuka äpplen och en kryddig kaneltopping. En riktigt god dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Portioner 8
Kalorier 368 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt35 minuter
8

Ingredienser

  • 4 äpple
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skiva äpplen och lägg dem i en smord pajform.
  • Blanda vetemjöl, strösocker, kanel och smör i en skål till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över äpplen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  • Låt svalna innan servering.
Måltid Efterrätt, Fika
Typ av rätt Paj

recept näringsinnehåll

Smulpaj med äpple och kanel Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
368
% Daily Value*
Fat
 
21
g
32
%
Mättat fett
 
13
g
81
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
5
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
162
mg
7
%
Kalium
 
125
mg
4
%
Kolhydrater
 
46
g
15
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
28
g
31
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
675
IU
14
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Kalcium
 
17
mg
2
%
Järn
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Äpple, bakning, Kanel, Paj, Smulpaj

Idag vill jag dela med mig av ett fantastiskt recept på en smarrig smulpaj med äpple och kanel. Denna härligt syrliga dessert passar perfekt till en kopp kaffe efter middagen, eller till och med som en god frukost. Här är receptet!

Ingredienser:

  • 4 äpplen
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 tsk kanel

Tillagning:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C.
  2. Skiva äpplena och lägg dem i en smord pajform.
  3. I en skål, blanda vetemjöl, strösocker, kanel och smör till en smulig deg.
  4. Strö smuldegen över äpplena i pajformen.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, eller tills den får en gyllenbrun färg.
  6. Låt pajen svalna innan servering.

Nu är din smulpaj med äpple och kanel klar att avnjutas! Servera den gärna ljummen med en klick vaniljsås eller en kula vaniljglass. Det är en perfekt kombination av syrliga äpplen och den kryddiga, knapriga toppingen. Smaken är helt enkelt underbar!

Jag hoppas att ni kommer att älska denna smulpaj lika mycket som jag gör. Det är verkligen enkelt att göra och resultatet blir alltid fantastiskt gott. Var inte rädd för att experimentera med olika äppelsorter eller lägga till lite extra kryddor för att anpassa smaken efter dina preferenser.

Glöm inte att dela med dig av dina egna erfarenheter och kreativa variationer av detta recept i kommentarerna nedan. Jag ser fram emot att höra från er!

Ha en underbar dag och njut av denna läckra smulpaj!

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *