...
Smulpaj med jordgubbar och basilika recept

Smulpaj med jordgubbar och basilika

Malin
En saftig och smakrik smulpaj med söta jordgubbar och en hint av färsk basilika. En riktigt härlig dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Portioner 8
Kalorier 271 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt35 minuter
8

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar färska
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • basilika

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skiva jordgubben och lägg dem i en smord pajform.
  • Blanda vetemjöl, strösocker och smör i en skål till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över jordgubben och strö över hackade basilikablad.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  • Låt svalna innan servering.
Måltid Efterrätt, Fika
Typ av rätt Paj

recept näringsinnehåll

Smulpaj med jordgubbar och basilika Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
271
% Daily Value*
Fat
 
16
g
25
%
Mättat fett
 
10
g
63
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
4
g
Kolesterol
 
40
mg
13
%
Natrium
 
122
mg
5
%
Kalium
 
120
mg
3
%
Kolhydrater
 
32
g
11
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
15
g
17
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
476
IU
10
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Kalcium
 
17
mg
2
%
Järn
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, basilika, jordgubbar, Paj, Smulpaj

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *