Smulpaj med jordgubbar och basilika
MalinEn saftig och smakrik smulpaj med söta jordgubbar och en hint av färsk basilika. En riktigt härlig dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Portioner 8
Kalorier 271 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8
Ingredienser
- 500 g jordgubbar färska
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 150 g smör
- basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva jordgubben och lägg dem i en smord pajform.
- Blanda vetemjöl, strösocker och smör i en skål till en smulig deg.
- Strö smuldegen över jordgubben och strö över hackade basilikablad.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
- Låt svalna innan servering.
recept näringsinnehåll
Smulpaj med jordgubbar och basilika Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
271
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Mättat fett
10
g
63
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
40
mg
13
%
Natrium
122
mg
5
%
Kalium
120
mg
3
%
Kolhydrater
32
g
11
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
15
g
17
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
476
IU
10
%
Vitamin C
37
mg
45
%
Kalcium
17
mg
2
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakning, basilika, jordgubbar, Paj, Smulpaj