Smulpaj med krusbär och kanel
En syrlig och kryddig smulpaj med mjuka krusbär och en hint av kanel. En riktigt god dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Portioner 8
Kalorier 279 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8
Ingredienser
- 500 g krusbär färska
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 150 g smör
- 1 tsk kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg krusbären i en smord pajform.
- Blanda vetemjöl, strösocker, kanel och smör i en skål till en smulig deg.
- Strö smuldegen över krusbären.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
- Låt svalna innan servering.
Recept anteckningar
- Se till att tvätta krusbären noggrant och ta bort eventuella stjälkar och oönskade bitar.
- Om du vill kan du använda havregryn eller mandelmjöl istället för vetemjöl för att göra pajen glutenfri eller mer hälsosam.
- För en extra crunchig paj kan du tillsätta hackade nötter som mandlar, valnötter eller pekannötter i smuldegen.
- Servera gärna pajen med en kula vaniljglass eller vispad grädde för en extra sötma.
recept näringsinnehåll
Smulpaj med krusbär och kanel Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
279
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Mättat fett
10
g
63
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
40
mg
13
%
Natrium
122
mg
5
%
Kalium
150
mg
4
%
Kolhydrater
33
g
11
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
12
g
13
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
651
IU
13
%
Vitamin C
17
mg
21
%
Kalcium
26
mg
3
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakning, Kanel, Krusbär, Paj, Smulpaj