...
Smulpaj med krusbär och kanel recept

Smulpaj med krusbär och kanel

En syrlig och kryddig smulpaj med mjuka krusbär och en hint av kanel. En riktigt god dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Portioner 8
Kalorier 279 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt35 minuter
8

Ingredienser

  • 500 g krusbär färska
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg krusbären i en smord pajform.
  • Blanda vetemjöl, strösocker, kanel och smör i en skål till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över krusbären.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  • Låt svalna innan servering.

Recept anteckningar

  • Se till att tvätta krusbären noggrant och ta bort eventuella stjälkar och oönskade bitar.
  • Om du vill kan du använda havregryn eller mandelmjöl istället för vetemjöl för att göra pajen glutenfri eller mer hälsosam.
  • För en extra crunchig paj kan du tillsätta hackade nötter som mandlar, valnötter eller pekannötter i smuldegen.
  • Servera gärna pajen med en kula vaniljglass eller vispad grädde för en extra sötma.
Måltid Fika
Typ av rätt Paj

recept näringsinnehåll

Smulpaj med krusbär och kanel Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
279
% Daily Value*
Fat
 
16
g
25
%
Mättat fett
 
10
g
63
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
4
g
Kolesterol
 
40
mg
13
%
Natrium
 
122
mg
5
%
Kalium
 
150
mg
4
%
Kolhydrater
 
33
g
11
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
12
g
13
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
651
IU
13
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Kalcium
 
26
mg
3
%
Järn
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, Kanel, Krusbär, Paj, Smulpaj

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *