Snabb Curryfärs Och Gurksallad
Snabb Curryfärs Och Gurksallad
Portioner 4 portioner
Kalorier 551 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid35 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 250 g nudlar
- 2 klyftor vitlök
- 1 st gul lök
- 500 g kycklingfärs
- 1 tsk curry
- Smör för stekning
- 1 dl vatten
- Salt efter smak
- 2 dl crème fraiche
- Svartpeppar efter smak
- 0.5 st gurka
- 125 g jordnötter
- 1 st lime
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och finhacka vitlöken och den gula löken.
- Stek den hackade vitlöken och löken tillsammans med kycklingfärsen och curryn i en stekpanna med smör. Stek tills kycklingfärsen är genomstekt.
- Rör i crème fraiche och 1 dl vatten i stekpannan med färsen. Låt blandningen bli varm.
- Smaka av med salt och svartpeppar, justera kryddningen efter smak.
- Dela gurkan på längden och gröp ur innehållet med en sked. Skiva sedan gurkan.
- Lägg gurkskivorna i en skål. Pressa saften från limen över gurkskivorna.
- Hacka jordnötterna och strö dem över gurkskivorna.
- Servera de kokta nudlarna med kycklingfärsblandningen och den fräscha gurksalladen vid sidan.
recept näringsinnehåll
Snabb Curryfärs Och Gurksallad Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
551
% Daily Value*
Fat
30
g
46
%
Mättat fett
13
g
81
%
Transfett
0.1
g
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
11
g
Kolesterol
137
mg
46
%
Natrium
1364
mg
59
%
Kalium
830
mg
24
%
Kolhydrater
42
g
14
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
3
g
3
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
359
IU
7
%
Vitamin B1
1
mg
67
%
Vitamin B2
1
mg
59
%
Vitamin B3
10
mg
50
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
5
µg
5
%
Kalcium
78
mg
8
%
Copper
0.2
mg
10
%
Folate
75
µg
19
%
Järn
4
mg
22
%
Manganese
0.3
mg
15
%
Magnesium
46
mg
12
%
Phosphorus
336
mg
34
%
Selenium
21
µg
30
%
Zinc
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord sallad, Snabb Curryfärs Och Gurksallad