Snöbollar (Snowball Cookies)
Snöbollar (Snowball Cookies) är smöriga, lätt att göra, och har en rik smak med pekannötter. De görs genom att blanda smör, florsocker och vanilj, tillsätta mjöl, hackade pekannötter och salt, forma små bollar och sedan grädda dem. Kakorna rullas i florsocker både när de är varma och när de har svalnat, vilket ger dem ett pudrigt, snölikt utseende. Total tillagningstid är omkring 30 minuter.
Portioner 25 kakor
Kalorier 161 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
25 kakor
Ingredienser
- 227 g smör rumstemperatur
- 190 g florsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 250 g vetemjöl
- 100 g pekannötter fint hackade
- ¼ tsk kosher salt
Instruktioner
Börja med att förbereda
- Förvärm ugnen till 175°C (350°F). Klä bakplåtar med bakplåtspapper.
Blanda
- Blanda smör, socker och vanilj I en stor skål, använd en handmixer för att vispa ihop rumstempererat smör med ½ cup (cirka 60 g) av florsockret och vaniljextraktet tills det blir en jämn smet.
Tillsätt torra ingredienser
- Blanda ner vetemjöl, finhackade pekannötter och salt. Börja på låg hastighet och öka sedan till medelhastighet. Fortsätt blanda tills alla ingredienser är väl blandade och degen liknar grov sand.
Forma kakorna
- Använd en matsked för att ta upp delar av degen. Rulla degen mellan handflatorna för att forma små bollar. Placera bollarna på bakplåten, se till att lämna cirka en tum mellan varje kaka.
Grädda kakorna
- Sätt in bakplåten i ugnen och grädda kakorna i 10-12 minuter. De ska bli lätt gyllenbruna, men inte för mörka.
Rulla i florsocker
- När kakorna är klara, rulla dem varsamt i den återstående mängden florsocker medan de fortfarande är varma. Placera sedan tillbaka dem på bakplåten för att svalna.
- Det sista florsockerlagret: När kakorna har svalnat, rulla dem en andra gång i florsocker för ett extra tjockt och snölikt lager.
Förvaring
- Förvara de färdiga kakorna i en lufttät behållare i rumstemperatur. De håller sig bra i upp till 3 dagar.
Måltid Fika
Kök Amerikanskt
recept näringsinnehåll
Snöbollar (Snowball Cookies) Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
161
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Mättat fett
5
g
31
%
Transfett
0.3
g
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
20
mg
7
%
Natrium
76
mg
3
%
Kalium
32
mg
1
%
Kolhydrater
13
g
4
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
5
g
6
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
229
IU
5
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
0.01
mg
1
%
Vitamin B12
0.02
µg
0
%
Vitamin C
0.04
mg
0
%
Vitamin E
0.4
mg
3
%
Vitamin K
2
µg
2
%
Kalcium
7
mg
1
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
20
µg
5
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.2
mg
10
%
Magnesium
7
mg
2
%
Phosphorus
25
mg
3
%
Selenium
4
µg
6
%
Zinc
0.3
mg
2
%
Alcohol
0.01
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord amerikanska julkakor, amerikanska julkakor recept, amerikanska julkakor utan glasyr, baka amerikanska julkakor, jul kakor, julkakor amerikanska, recept amerikanska julkakor, snö kakor, Snöbollar kakor, Snowball Cookies