Sockerkaka Med äpple Och Kanel
SandraDenna äppelkaka är en läcker och enkel bakverk som kombinerar saftiga äpplen med kanel och socker i en mjuk och luftig kaka. Perfekt för att njuta av på eftermiddagsfikat eller som dessert!
Portioner 1 kaka
Kalorier 2426 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt45 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
1 kaka
Ingredienser
- 2 st Äpplen
- 2 tsk Kanel
- 2 msk Strösocker
- 2 st ägg
- 2 dl Strösocker
- 75 gram Margarin
- 3 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader Celsius. Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Skär äpplena i klyftor och vänd dem i en blandning av 2 tsk Kanel och 2 msk Strösocker.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Smält margarinet.
- Häll i smält margarin, mjöl och bakpulver i äggsmeten och blanda försiktigt.
- Häll 1/3 av smeten i formen och lägg ner hälften av äppelklyftorna. Häll över resten av smeten och tryck ner resten av äppelklyftorna.
- Grädda i ca 30 minuter. Använd en provsticka för att känna om kakan är klar.
- Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den.
recept näringsinnehåll
Sockerkaka Med äpple Och Kanel Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
2426
% Daily Value*
Fat
64
g
98
%
Mättat fett
13
g
81
%
Fleromättat fett
17
g
Enkelomättat fett
30
g
Kolesterol
7
mg
2
%
Natrium
1268
mg
55
%
Kalium
370
mg
11
%
Kolhydrater
433
g
144
%
Fiber
9
g
38
%
Socker
199
g
221
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
2701
IU
54
%
Vitamin B1
2
mg
133
%
Vitamin B2
2
mg
118
%
Vitamin B3
18
mg
90
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Vitamin D
0.04
µg
0
%
Vitamin E
3
mg
20
%
Vitamin K
2
µg
2
%
Kalcium
91
mg
9
%
Copper
0.5
mg
25
%
Folate
551
µg
138
%
Järn
14
mg
78
%
Manganese
2
mg
100
%
Magnesium
70
mg
18
%
Phosphorus
347
mg
35
%
Selenium
104
µg
149
%
Zinc
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Sockerkaka, Sockerkaka Med äpple Och Kanel, Varm Sockerkaka