Sommarens godaste jordgubbskakor
Mjuka och saftiga jordgubbskakor med en härlig sommarsmak.
Portioner 15 kakor
Kalorier 61 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid12 minuter minuter
Totalt27 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
15 kakor
Ingredienser
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 msk strösocker
- 1 ägg
- 2 msk smör smält
- 1/2 dl jordgubbar hackade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en skål.
- Tillsätt ägget och det smälta smöret, och rör tills en jämn smet.
- Rör ner jordgubbsbitarna i smeten.
- Forma smeten till små kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna innan du serverar.
recept näringsinnehåll
Sommarens godaste jordgubbskakor Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
61
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Mättat fett
1
g
6
%
Transfett
0.1
g
Fleromättat fett
0.2
g
Enkelomättat fett
1
g
Kolesterol
15
mg
5
%
Natrium
130
mg
6
%
Kalium
20
mg
1
%
Kolhydrater
10
g
3
%
Fiber
0.3
g
1
%
Socker
2
g
2
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
63
IU
1
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
0.01
mg
1
%
Vitamin B12
0.03
µg
1
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Vitamin D
0.1
µg
1
%
Vitamin E
0.1
mg
1
%
Vitamin K
0.2
µg
0
%
Kalcium
4
mg
0
%
Copper
0.02
mg
1
%
Folate
21
µg
5
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.1
mg
5
%
Magnesium
3
mg
1
%
Phosphorus
18
mg
2
%
Selenium
4
µg
6
%
Zinc
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakning, jordgubbskakor, sommar