Sommarfrisk Rabarber- och Hallonlemonad
AnnaDenna rabarber- och hallonlemonad kombinerar den syrliga smaken av rabarber och citron med en lätt sötma från hallonen. Perfekt för varma sommardagar som en uppfriskande och vacker dryck.
Portioner 4 portioner
Kalorier 108 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 200 g rabarber
- 3 st frysta hallon för färgen
- 1 dl strösocker
- 12 dl vatten
- 1.5 dl pressad citron
- Isbitar
Instruktioner
- Börja med att skiva 200 g rabarber. Koka upp skivad rabarber tillsammans med 3 st frysta hallon, 1 dl strösocker och hälften av det totala vattnet. Låt blandningen koka i cirka 5-10 minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt lemonaden svalna.
- När lemonaden har svalnat, sila den genom en silduk för att ta bort rabarber- och hallonrester.
- Häll i resterande vattenet och citronjuice i den silade lemonaden.
- Lägg i isbitar för att kyla ner lemonaden.
- Servera lemonaden kall, gärna i glas dekorerade med citronskivor eller extra rabarberstrimlor.
recept näringsinnehåll
Sommarfrisk Rabarber- och Hallonlemonad Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
108
% Daily Value*
Fat
0.1
g
0
%
Mättat fett
0.03
g
0
%
Fleromättat fett
0.1
g
Enkelomättat fett
0.02
g
Natrium
18
mg
1
%
Kalium
146
mg
4
%
Kolhydrater
27
g
9
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
25
g
28
%
Protein
0.5
g
1
%
Vitamin A
51
IU
1
%
Vitamin B1
0.01
mg
1
%
Vitamin B2
0.02
mg
1
%
Vitamin B3
0.2
mg
1
%
Vitamin B5
0.05
mg
1
%
Vitamin B6
0.01
mg
1
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Vitamin E
0.1
mg
1
%
Vitamin K
15
µg
14
%
Kalcium
52
mg
5
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
4
µg
1
%
Järn
0.1
mg
1
%
Manganese
0.1
mg
5
%
Magnesium
9
mg
2
%
Phosphorus
7
mg
1
%
Selenium
1
µg
1
%
Zinc
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Rabarber Lemonad