Sommarfriskt hirsbröd recept

Sommarfriskt hirsbröd

Ett lätt och luftigt bröd med en härlig sommarfrisk smak av citron och rosmarin. Perfekt att servera till en lättare lunch eller middag, eller att skiva upp och toppa med din favoritröra.
Portioner 10
Kalorier 174 kcal
förb10 minuter
Till.tid40 minuter
Totalt50 minuter
10

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl hirsgroddar
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk färskrosmarin finhackad
  • 1 citron skalet finrivet

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C. Smörj en brödform och sätt åt sidan.
  • Värm vattnet i en kastrull tillsammans med olivolja. Låt det svalna lite innan du blander i hirsgroddar, vetemjöl, bakpulver, salt, rosmarin och citronskal. Rör till en slät smet.
  • Häll smeten i brödformen och grädda brödet i ugnen i 30-40 minuter, tills det är gyllenbrunt och klart.
  • Låt brödet svalna lite i formen innan du vänder ut det på en gallerbricka. Servera gärna med lite extra olivolja och färsk rosmarin på toppen.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

Sommarfriskt hirsbröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
174
% Daily Value*
Fat
 
6
g
9
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
4
g
Natrium
 
229
mg
10
%
Kalium
 
92
mg
3
%
Kolhydrater
 
26
g
9
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Kalcium
 
14
mg
1
%
Järn
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, bröd, citron, Hirsbröd, Lunch, middag, mjukt, olivolja, Rosmarin, sommar

Idag vill jag dela med mig av ett fantastiskt recept på Sommarfriskt hirsbröd. Det här brödet är lätt och luftigt med en härlig smak av citron och rosmarin. Det är perfekt att servera till en lättare lunch eller middag, eller att skiva upp och toppa med din favoritröra. Så låt oss kavla upp ärmarna och baka!

Här är vad du behöver:

  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl hirsgroddar
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk färskrosmarin, finhackad
  • Skal från 1 citron, fint rivet

Här är stegen för att göra detta underbara hirsbröd:

  1. Sätt ugnen på 200°C och smörj en brödform. Ställ åt sidan.
  2. Värm vattnet i en kastrull tillsammans med olivolja. Låt det svalna lite innan du blandar i hirsgroddar, vetemjöl, bakpulver, salt, finhackad rosmarin och rivet citronskal. Rör om tills det blir en slät smet.
  3. Häll smeten i brödformen och grädda brödet i ugnen i 30-40 minuter, tills det är gyllenbrunt och genomgräddat.
  4. Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna lite i formen innan du vänder ut det på en gallerbricka för att svalna helt.
  5. Servera gärna brödet med lite extra olivolja och färsk rosmarin på toppen för att förstärka smaken.

Nu är det dags att njuta av det nybakade Sommarfriska hirsbrödet. Det är perfekt för sommaren och kommer definitivt att bli en hit vid alla tillfällen. Det är också ett bra alternativ om du letar efter ett glutenfritt bröd.

Prova detta recept och låt mig veta vad du tycker! Jag hoppas att du kommer att älska det lika mycket som jag gör. Ha en underbar sommar och fortsätt att baka med glädje!

Trevlig bakning!

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *