...
Sous Vide Kyckling med Kryddiga Grönsaker recept

Sous Vide Kyckling med Kryddiga Grönsaker

Denna sous vide-kyckling med kryddiga grönsaker är perfekt för alla som vill ha en enkel och smakrik måltid på bordet. Sous vide-behandlingen gör kycklingen saftig och smakrik, medan de kryddiga grönsakerna tillför en härlig crunch och färg. Den här rätten är enkel att förbereda och kan serveras som den är eller med en sallad eller ris till. Du kan också anpassa grönsakerna efter dina smakpreferenser.
Portioner 4
Kalorier 328 kcal
förb20 minuter
Till.tid2 timmar
Totalt2 timmar 20 minuter
4

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd lök skivad
  • 1 röd paprika skivad
  • 1 gul paprika skivad
  • 1 zucchini skivad
  • 4 vitlöksklyftor krossade
  • 2 msk färsk timjan hackad

Instruktioner

  • Förbered sous vide-maskinen och ställ in temperaturen på 65°C.
  • Krydda kycklingbrösten med paprikapulver, spiskummin, salt och svartpeppar.
  • Vakuumförpacka kycklingbrösten och lägg dem i sous vide-behållaren.
  • Låt kycklingen tillagas i sous vide i 2 timmar.
  • Under tiden kan du förbereda grönsakerna. Värm upp olivolja i en stor stekpanna över medelvärme.
  • Tillsätt den skivade löken och stek tills den är mjuk och gyllene.
  • Tillsätt paprika, zucchini och vitlök och fortsätt att steka i 5-7 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och börjar få färg.
  • Ta bort stekpannan från värmen och rör i färsk timjan.
  • Ta kycklingen ur sous vide-behållaren och torka av den med hushållspapper.
  • Värm upp en stekpanna över hög värme och tillsätt kycklingen. Bryn kycklingen i 1-2 minuter på varje sida, eller tills den är gyllene och krispig.
  • Servera kycklingen med de kryddiga grönsakerna.

Recept anteckningar

Sous vide-kyckling blir saftig och smakrik. Tänk på att inte överkrydda kycklingen då sous vide-behandlingen intensifierar smakerna.

recept näringsinnehåll

Sous Vide Kyckling med Kryddiga Grönsaker Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
328
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Mättat fett
 
2
g
13
%
Transfett
 
0.03
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
4
g
Kolesterol
 
145
mg
48
%
Natrium
 
852
mg
37
%
Kalium
 
1125
mg
32
%
Kolhydrater
 
8
g
3
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
2
g
2
%
Protein
 
50
g
100
%
Vitamin A
 
654
IU
13
%
Vitamin B1
 
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
 
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
 
24
mg
120
%
Vitamin B5
 
3
mg
30
%
Vitamin B6
 
2
mg
100
%
Vitamin B12
 
0.5
µg
8
%
Vitamin C
 
75
mg
91
%
Vitamin D
 
0.2
µg
1
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
6
µg
6
%
Kalcium
 
56
mg
6
%
Copper
 
0.2
mg
10
%
Folate
 
36
µg
9
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
0.4
mg
20
%
Magnesium
 
83
mg
21
%
Phosphorus
 
521
mg
52
%
Selenium
 
73
µg
104
%
Zinc
 
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Sous Vide Kyckling

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *