...
Spaghetti med veganska bönor och tomatsås recept

Spaghetti med veganska bönor och tomatsås

Detta är en enkel och näringsrik vegansk pastarätt med bönor och hemgjord tomatsås. Perfekt för en vardagsmiddag eller en middag med gäster.
Portioner 4
Kalorier 482 kcal
förb15 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt35 minuter
4

Ingredienser

  • 400 g spaghetti pasta
  • 1 burk kikärtor dränerade och sköljda
  • 1 gul lök hackad
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 1/4 tsk oregano
  • 1/4 tsk basilika
  • 1/4 cup persilja färsk hackad

Instruktioner

  • Koka pasta enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Dränera och sätt åt sidan.
  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i kikärterna och stek tills de är varma, ca 5 minuter.
  • Lägg i löken och vitlöken i stekpannan och fräs tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
  • Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, salt och peppar i stekpannan och låt det koka i ca 5 minuter.
  • Tillsätt den kokta pastan och persiljan i stekpannan och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.

Recept anteckningar

  • Du kan ersätta kikärtor med andra bönor eller linser. Du kan också använda andra sorters pasta.
  • Diet: Vegan, Glutenfri (om glutenfria pasta används)
Måltid Lunch, Middag

recept näringsinnehåll

Spaghetti med veganska bönor och tomatsås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
482
% Daily Value*
Fat
 
9
g
14
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
5
g
Natrium
 
145
mg
6
%
Kalium
 
596
mg
17
%
Kolhydrater
 
86
g
29
%
Fiber
 
6
g
25
%
Socker
 
8
g
9
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
540
IU
11
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Kalcium
 
74
mg
7
%
Järn
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bönor, Enkel, italiensk, pasta, tomatsås, vegansk

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *