Spaghetti med veganska bönor och tomatsås
Detta är en enkel och näringsrik vegansk pastarätt med bönor och hemgjord tomatsås. Perfekt för en vardagsmiddag eller en middag med gäster.
Portioner 4
Kalorier 482 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 400 g spaghetti pasta
- 1 burk kikärtor dränerade och sköljda
- 1 gul lök hackad
- 3 vitlöksklyftor hackade
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
- 1/4 tsk oregano
- 1/4 tsk basilika
- 1/4 cup persilja färsk hackad
Instruktioner
- Koka pasta enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Dränera och sätt åt sidan.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i kikärterna och stek tills de är varma, ca 5 minuter.
- Lägg i löken och vitlöken i stekpannan och fräs tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, salt och peppar i stekpannan och låt det koka i ca 5 minuter.
- Tillsätt den kokta pastan och persiljan i stekpannan och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
Recept anteckningar
- Du kan ersätta kikärtor med andra bönor eller linser. Du kan också använda andra sorters pasta.
- Diet: Vegan, Glutenfri (om glutenfria pasta används)
recept näringsinnehåll
Spaghetti med veganska bönor och tomatsås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
482
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Mättat fett
1
g
6
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Natrium
145
mg
6
%
Kalium
596
mg
17
%
Kolhydrater
86
g
29
%
Fiber
6
g
25
%
Socker
8
g
9
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
540
IU
11
%
Vitamin C
17
mg
21
%
Kalcium
74
mg
7
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bönor, Enkel, italiensk, pasta, tomatsås, vegansk