...
Spenat- Och Kesolasagne recept

Spenat- Och Kesolasagne

Spenat- Och Kesolasagne
Portioner 4 portioner
Kalorier 306 kcal
förb10 minuter
Till.tid35 minuter
Totalt35 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • Smör för stekning
  • 390 g krossade tomater
  • 100 g spenat för såsen
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 nypa socker
  • 250 g keso
  • 200 g lasagneplattor
  • 75 g riven ost
  • 1 st tomat för servering
  • 50 g spenat för servering
  • 1 msk olivolja för servering
  • 1 msk balsamvinäger för servering
  • Salt för servering
  • Svartpeppar för servering

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  • Skala och finhacka den halva gula löken och de två vitlöksklyftorna.
  • Fräs lök och vitlök i en stor kastrull med smör tills löken mjuknar.
  • Tillsätt de krossade tomaterna till löken i kastrullen och låt koka ihop i några minuter.
  • Blanda i 100 g spenat (spara resterande 50 g för servering) och låt koka ytterligare i ett par minuter.
  • Krydda blandningen med salt, svartpeppar, torkad oregano och en nypa socker.
  • Ta bort kastrullen från värmen och rör ner keson.
  • Varva tomat- och spenatröran med lasagneplattor i en ugnssäker form. Börja och avsluta med ett tunt lager av röran.
  • Toppa lasagnen med riven ost.
  • Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, tills lasagnen är genomvarm och osten har fått en gyllene färg.
  • Under tiden, tärna tomaten och blanda den med de sparade 50 g spenaten. Rör i olivolja, balsamvinäger, lite salt och svartpeppar för att göra en sallad.
  • Servera den nybakade lasagnen med den fräscha tomatspenatsalladen.
Måltid Middag
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Spenat- Och Kesolasagne Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
306
% Daily Value*
Fat
 
8
g
12
%
Mättat fett
 
4
g
25
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
2
g
Kolesterol
 
19
mg
6
%
Natrium
 
284
mg
12
%
Kalium
 
624
mg
18
%
Kolhydrater
 
47
g
16
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
6
g
7
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
3916
IU
78
%
Vitamin B1
 
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
2
mg
10
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
 
0.2
µg
3
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Vitamin D
 
0.1
µg
1
%
Vitamin E
 
2
mg
13
%
Vitamin K
 
187
µg
178
%
Kalcium
 
214
mg
21
%
Copper
 
0.4
mg
20
%
Folate
 
98
µg
25
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
81
mg
20
%
Phosphorus
 
231
mg
23
%
Selenium
 
38
µg
54
%
Zinc
 
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Lasagne, Spenat- Och Kesolasagne

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *