Spenat- Och Kesolasagne
Spenat- Och Kesolasagne
Portioner 4 portioner
Kalorier 306 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid35 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 0.5 st gul lök
- 2 klyftor vitlök
- Smör för stekning
- 390 g krossade tomater
- 100 g spenat för såsen
- Svartpeppar efter smak
- Salt efter smak
- 1 tsk torkad oregano
- 1 nypa socker
- 250 g keso
- 200 g lasagneplattor
- 75 g riven ost
- 1 st tomat för servering
- 50 g spenat för servering
- 1 msk olivolja för servering
- 1 msk balsamvinäger för servering
- Salt för servering
- Svartpeppar för servering
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
- Skala och finhacka den halva gula löken och de två vitlöksklyftorna.
- Fräs lök och vitlök i en stor kastrull med smör tills löken mjuknar.
- Tillsätt de krossade tomaterna till löken i kastrullen och låt koka ihop i några minuter.
- Blanda i 100 g spenat (spara resterande 50 g för servering) och låt koka ytterligare i ett par minuter.
- Krydda blandningen med salt, svartpeppar, torkad oregano och en nypa socker.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner keson.
- Varva tomat- och spenatröran med lasagneplattor i en ugnssäker form. Börja och avsluta med ett tunt lager av röran.
- Toppa lasagnen med riven ost.
- Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, tills lasagnen är genomvarm och osten har fått en gyllene färg.
- Under tiden, tärna tomaten och blanda den med de sparade 50 g spenaten. Rör i olivolja, balsamvinäger, lite salt och svartpeppar för att göra en sallad.
- Servera den nybakade lasagnen med den fräscha tomatspenatsalladen.
recept näringsinnehåll
Spenat- Och Kesolasagne Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
306
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Mättat fett
4
g
25
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
2
g
Kolesterol
19
mg
6
%
Natrium
284
mg
12
%
Kalium
624
mg
18
%
Kolhydrater
47
g
16
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
6
g
7
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
3916
IU
78
%
Vitamin B1
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
0.2
µg
3
%
Vitamin C
20
mg
24
%
Vitamin D
0.1
µg
1
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
187
µg
178
%
Kalcium
214
mg
21
%
Copper
0.4
mg
20
%
Folate
98
µg
25
%
Järn
3
mg
17
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
81
mg
20
%
Phosphorus
231
mg
23
%
Selenium
38
µg
54
%
Zinc
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Lasagne, Spenat- Och Kesolasagne