Spenatsås – Enkel och Näringsrik recept för Kött, Pasta och Grönsaker
Spenatsås är enkel att göra och ger en näringsrik smak som passar perfekt till kött, pasta och grönsaker. Denna recept är enkel och ger en krämig sås med smaker av spenat, vitlök och grädde som kommer att få din middag att kännas extra speciell.
Portioner 4
Kalorier 210 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt15 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 400 g spenat färsk
- 2 vitlöksklyftor pressade
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Skölj spenaten och skär bort de grova stjälkarna.
- Sätt en stekpanna på medium värme och tillsätt spenaten och vitlök. Fräs tills spenaten har mjuknat.
- Tillsätt grädde och mjölk till pannan och låt såsen koka upp.
- Låt såsen sjuda i 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
- Använd en stavmixer för att mixa såsen tills den är jämn.
- Servera såsen varm som tillbehör till kött, pasta eller grönsaker.
Recept anteckningar
- Du kan också tillsätta hackad färsk persilja eller gräslök för en extra smak.
- Du kan också ersätta grädde med crème fraiche för en lättare version.
- Du kan också använda fryst spenat istället för färsk, men kom ihåg att skölja det noga för att ta bort eventuellt tillsatt salt.
recept näringsinnehåll
Spenatsås – Enkel och Näringsrik recept för Kött, Pasta och Grönsaker Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
210
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Mättat fett
12
g
75
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
60
mg
20
%
Natrium
102
mg
4
%
Kalium
649
mg
19
%
Kolhydrater
7
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
3
g
3
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
10153
IU
203
%
Vitamin C
29
mg
35
%
Kalcium
165
mg
17
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord grädde, grönsaker., kött, krämig, pasta, spenat, Spenatsås, vitlök