Strapatsada – en kryddig och smakrik grekisk rätt
Strapatsada är en kryddig och smakrik grekisk rätt som är enkel att göra hemma. Den består av stekt ägg och tomatsås tillsammans med lök, vitlök och en mängd kryddor. Detta recept är ett utmärkt val för en snabb middag eller en enkel lunch.
Portioner 4
Kalorier 173 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 gul lök hackad
- 2 vitlöksklyftor hackade
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk spiskummin
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Värm olivoljan i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de är mjuka.
- Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, spiskummin, salt och svartpeppar till stekpannan och rör om. Låt såsen koka i ca 10 minuter eller tills den har tjocknat.
- Slå äggen i en skål och vispa dem med en gaffel. Häll äggen över tomatsåsen i stekpannan och rör om försiktigt.
- Sänk värmen till låg och låt äggen stelna. Rör om då och då för att skapa stora äggbitar.
- Servera strapatsada varm med bröd eller ris.
Recept anteckningar
- Du kan också lägga till andra grönsaker som zucchini eller paprika i tomatsåsen för att göra det ännu mer nyttigt.
- För en extra smak kan du tillsätta lite fetaost eller mynta till äggen innan de steks.
recept näringsinnehåll
Strapatsada – en kryddig och smakrik grekisk rätt Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
173
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Mättat fett
2
g
13
%
Transfett
0.02
g
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
7
g
Kolesterol
164
mg
55
%
Natrium
200
mg
9
%
Kalium
424
mg
12
%
Kolhydrater
11
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
6
g
7
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
709
IU
14
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Kalcium
72
mg
7
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord ägg, Grekland, Kryddig., Strapatsada, tomatsås