...
Svenskt knäckebröd med havregryn och frön recept

Svenskt knäckebröd med havregryn och frön

Knäckebröd är en svensk klassiker och ett perfekt val för en hälsosam kosthållning. Detta recept på svenskt knäckebröd är enkel att göra och innehåller nyttiga ingredienser som havregryn och frön. Det är också glutenfritt.
Portioner 20 stycken
Kalorier 87 kcal
förb10 minuter
Till.tid40 minuter
Totalt50 minuter
20 stycken

Ingredienser

  • 150 g havregryn
  • 100 g rågflingor
  • 50 g solrosfrön
  • 50 g sesamfrön
  • 50 g linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • I en stor bunke, blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, sesamfrön, linfrön och salt.
  • Tillsätt vatten och rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
  • Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den till en tun platta.
  • Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills det är gyllenbrunt och torrt.
  • Ta ut brödet från ugnen och skär det i rektangulära bitar medan det fortfarande är varmt.
  • Låt knäckebrödet svalna innan du serverar det.

Recept anteckningar

  • Du kan byta ut havregryn, rågflingor och frön med valfria alternativ efter eget val.
  • Detta receptet är glutenfritt, men om du vill kan du använda vanligt vetemjöl.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

Svenskt knäckebröd med havregryn och frön Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
87
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Mättat fett
 
0.5
g
3
%
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
1
g
Natrium
 
118
mg
5
%
Kalium
 
75
mg
2
%
Kolhydrater
 
11
g
4
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Kalcium
 
39
mg
4
%
Järn
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord frön, glutenfritt, havregryn, Knäckebröd, nyttigt, svenskt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *