Svenskt knäckebröd med havregryn och frön
Knäckebröd är en svensk klassiker och ett perfekt val för en hälsosam kosthållning. Detta recept på svenskt knäckebröd är enkel att göra och innehåller nyttiga ingredienser som havregryn och frön. Det är också glutenfritt.
Portioner 20 stycken
Kalorier 87 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid40 minuter minuter
Totalt50 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
20 stycken
Ingredienser
- 150 g havregryn
- 100 g rågflingor
- 50 g solrosfrön
- 50 g sesamfrön
- 50 g linfrön
- 1 tsk salt
- 1,5 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader
- I en stor bunke, blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, sesamfrön, linfrön och salt.
- Tillsätt vatten och rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
- Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den till en tun platta.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills det är gyllenbrunt och torrt.
- Ta ut brödet från ugnen och skär det i rektangulära bitar medan det fortfarande är varmt.
- Låt knäckebrödet svalna innan du serverar det.
Recept anteckningar
- Du kan byta ut havregryn, rågflingor och frön med valfria alternativ efter eget val.
- Detta receptet är glutenfritt, men om du vill kan du använda vanligt vetemjöl.
recept näringsinnehåll
Svenskt knäckebröd med havregryn och frön Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
87
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Mättat fett
0.5
g
3
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
1
g
Natrium
118
mg
5
%
Kalium
75
mg
2
%
Kolhydrater
11
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
0.2
g
0
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Kalcium
39
mg
4
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord frön, glutenfritt, havregryn, Knäckebröd, nyttigt, svenskt