...
Syrade Morötter

Syrade Morötter

Denna version av fermenterade morötter är en hälsosam och smakrik sidorätt som kan förhöja vilken måltid som helst. Med en kombination av vitlök och valfria kryddor blir detta en mångsidig och läcker rätt.
Portioner 0.8 Liter fermenterade morötter
Kalorier 516 kcal
förb1 timme 30 minuter
Till.tid20 days
Totalt20 days 1 timme 30 minuter

Redskap

Glasburk med snäpplock eller gummiring
Stor plast- eller glasbunke
Matberedare eller rivjärn
Våg
Kanna för saltlag
0.8 Liter fermenterade morötter

Ingredienser

  • 1 kg morötter helst ekologiska
  • 10 g havssalt inget hushållssalt
  • 2 klyftor vitlök valfritt

Extra saltlag

  • 5 dl vatten
  • 7,5 g havssalt inget hushållssalt

Instruktioner

  • Skala och riv morötterna.
  • Kombinera morötter och salt i en stor bunke. Massera i cirka 5 minuter.
  • Låt blandningen stå i en timme.
  • Förbered extra saltlag genom att lösa upp salt i kallt vatten.
  • Placera morotblandningen i en glasburk och tillsätt extra saltlag så att det täcker morötterna.
  • Förslut burken och låt stå i rumstemperatur i 10 dagar.
  • Överför till kylskåp för ytterligare 30 dagar innan konsumtion.

Recept anteckningar

  • Du kan lägga till andra grönsaker eller kryddor för variation.
  • Kontrollera pH-värdet för att säkerställa framgångsrik fermentering.

recept näringsinnehåll

Syrade Morötter Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
516
% Daily Value*
Fat
 
3
g
5
%
Mättat fett
 
0.4
g
3
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
0.1
g
Natrium
 
9372
mg
407
%
Kalium
 
4012
mg
115
%
Kolhydrater
 
121
g
40
%
Fiber
 
35
g
146
%
Socker
 
59
g
66
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
208825
IU
4177
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
1
mg
59
%
Vitamin B3
 
12
mg
60
%
Vitamin B5
 
3
mg
30
%
Vitamin B6
 
2
mg
100
%
Vitamin C
 
75
mg
91
%
Vitamin E
 
8
mg
53
%
Vitamin K
 
165
µg
157
%
Kalcium
 
441
mg
44
%
Copper
 
1
mg
50
%
Folate
 
238
µg
60
%
Järn
 
4
mg
22
%
Manganese
 
2
mg
100
%
Magnesium
 
157
mg
39
%
Phosphorus
 
441
mg
44
%
Selenium
 
2
µg
3
%
Zinc
 
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord ekologiska ingredienser, Fermenterade morötter, hälsosam sidorätt, hemgjord fermentering, Syrade Morötter, vitlök och morötter

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *