Syrade Morötter
Denna version av fermenterade morötter är en hälsosam och smakrik sidorätt som kan förhöja vilken måltid som helst. Med en kombination av vitlök och valfria kryddor blir detta en mångsidig och läcker rätt.
Portioner 0.8 Liter fermenterade morötter
Kalorier 516 kcal
förb1 timme t 30 minuter minuter
Till.tid20 days d
Totalt20 days d 1 timme t 30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
0.8 Liter fermenterade morötter
Ingredienser
- 1 kg morötter helst ekologiska
- 10 g havssalt inget hushållssalt
- 2 klyftor vitlök valfritt
Extra saltlag
- 5 dl vatten
- 7,5 g havssalt inget hushållssalt
Instruktioner
- Skala och riv morötterna.
- Kombinera morötter och salt i en stor bunke. Massera i cirka 5 minuter.
- Låt blandningen stå i en timme.
- Förbered extra saltlag genom att lösa upp salt i kallt vatten.
- Placera morotblandningen i en glasburk och tillsätt extra saltlag så att det täcker morötterna.
- Förslut burken och låt stå i rumstemperatur i 10 dagar.
- Överför till kylskåp för ytterligare 30 dagar innan konsumtion.
Recept anteckningar
- Du kan lägga till andra grönsaker eller kryddor för variation.
- Kontrollera pH-värdet för att säkerställa framgångsrik fermentering.
recept näringsinnehåll
Syrade Morötter Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
516
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Mättat fett
0.4
g
3
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
0.1
g
Natrium
9372
mg
407
%
Kalium
4012
mg
115
%
Kolhydrater
121
g
40
%
Fiber
35
g
146
%
Socker
59
g
66
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
208825
IU
4177
%
Vitamin B1
1
mg
67
%
Vitamin B2
1
mg
59
%
Vitamin B3
12
mg
60
%
Vitamin B5
3
mg
30
%
Vitamin B6
2
mg
100
%
Vitamin C
75
mg
91
%
Vitamin E
8
mg
53
%
Vitamin K
165
µg
157
%
Kalcium
441
mg
44
%
Copper
1
mg
50
%
Folate
238
µg
60
%
Järn
4
mg
22
%
Manganese
2
mg
100
%
Magnesium
157
mg
39
%
Phosphorus
441
mg
44
%
Selenium
2
µg
3
%
Zinc
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Glasburk med snäpplock eller gummiring
Stor plast- eller glasbunke
Matberedare eller rivjärn
Våg
Kanna för saltlag
Nyckelord ekologiska ingredienser, Fermenterade morötter, hälsosam sidorätt, hemgjord fermentering, Syrade Morötter, vitlök och morötter