Torsk i ugn
Detta receptet på torsk i ugn är ett sånt där recept som är sanslöst lättlagat, otroligt gott och passar både som en enkel lunch eller till en finare middag.
Portioner 4 Portioner
Kalorier 254 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 Portioner
Ingredienser
- 800 g Torskfilé Gärna torskrygg.
- Svartpeppar
- Citron
- 50 g Smör
Instruktioner
- Börja med att lägga fisken i saltlag som jag har skrivit om i beskrivningen. Om du inte har tid till det, så saltar du fisken runt om istället.
- Sätt ugnen på 120°C (varmluft).
- Om du har använt frusen torsk, se till att pressa ur lite vatten ur fisken. Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form som du har. Peppra lite uppe på varje torskbit.
- Pressa på lite citron.
- Hyvla smör och lägg uppe på varje fiskbit.
- Sätt i din stektermometer i en av fiskbitarna och sätt in fisken i ugnen.
- När kärntemperaturen är mellan 48-52°C så har du en fin fisk. Vilken kärntemperatur du tycker är bäst, är ju upp till dig själv.
- Ta ut och servera med goda tillbehör.
recept näringsinnehåll
Torsk i ugn Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
254
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Mättat fett
7
g
44
%
Transfett
0.4
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
113
mg
38
%
Natrium
188
mg
8
%
Kalium
829
mg
24
%
Kolhydrater
0.01
g
0
%
Socker
0.01
g
0
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
392
IU
8
%
Vitamin B1
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.5
mg
25
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Vitamin D
2
µg
13
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
1
µg
1
%
Kalcium
35
mg
4
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
14
µg
4
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.03
mg
2
%
Magnesium
64
mg
16
%
Phosphorus
409
mg
41
%
Selenium
66
µg
94
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord torsk i ugn