Traditionell italiensk carbonara – Enkel och smakrik pasta
Carbonara är en klassisk italiensk pasta som är enkel att göra men full av smak. Det finns många varianter av receptet, men det här är en traditionell variant som är enkel att följa och ger ett fantastiskt resultat. Pasta carbonara är en klassisk italiensk rätt som består av pasta, äggula, parmesanost och pancetta eller bacon. Det är en enkel men smakrik rätt som är perfekt för en vardag eller en snabb middag. I det här receptet visar vi dig steg för steg hur du gör den perfekta carbonara.
Portioner 4
Kalorier 614 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt20 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 4 äggulor
- 100 g pecorino (riven) eller pecorino
- 100 g bacon (hackat) eller pancetta
- 2 vitlöksklyftor pressade
- salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Koka spaghetti enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Spara lite av pastavattnet.
- I en annan stekpanna, fräs pancetta eller bacon på medelhög värme tills det är fint stekt. Tillsätt pressad vitlök och fräs i ytterligare ett par minuter.
- Rör ihop äggulor och riven ost i en stor skål.
- När pasta är klar, tappa av vattnet och lägg pasta i den stekpanna med pancetta och vitlök. Rör om tills pasta är väl täckt.
- Ta stekpannan från värmen och tillsätt den rörde äggulor och osten till pasta. Rör om snabbt tills såsen är krämig.
- Tillsätt salt och svartpeppar efter smak. Spara lite av pastavattnet om såsen behöver mjukas upp.
- Servera genast, med extra ost och svartpeppar på toppen.
Recept anteckningar
- Det är viktigt att pasta och sås blandas snabbt tillsammans för att äggulorna inte ska stelna.
- Om såsen känns för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet för att mjuka upp den.
recept näringsinnehåll
Traditionell italiensk carbonara – Enkel och smakrik pasta Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
614
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Mättat fett
7
g
44
%
Fleromättat fett
6
g
Enkelomättat fett
6
g
Kolesterol
221
mg
74
%
Natrium
681
mg
30
%
Kalium
294
mg
8
%
Kolhydrater
80
g
27
%
Fiber
5
g
21
%
Socker
3
g
3
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
363
IU
7
%
Vitamin C
0.5
mg
1
%
Kalcium
323
mg
32
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord ägg, bacon, carbonara, italiensk, pancetta, parmesan, pasta