Traditionell Kebab Sås – Enkel och Läcker
5 av 1 betyg
Kebab är en av de mest älskade maträtterna i Sverige och det är inte svårt att förstå varför. Denna traditionella kebab sås är enkel att göra och ger en läcker smak som kommer att få dig att vilja göra den igen och igen.
Portioner 4
Kalorier 32 kcal
förb2 minuter minuter
Till.tid3 minuter minuter
Totalt5 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 2 dl yoghurt
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- ½ tsk salt
- ¼ tsk svartpeppar
- ½ tsk kumin
- ¼ tsk paprikakrydda
- ¼ tsk cayennepeppar
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Smaka av med mer salt eller cayennepeppar om det behövs.
- Låt såsen stå i kylen i minst 30 minuter för att smakerna ska få tid att utvecklas.
- Servera såsen som tillbehör till din kebab.
Recept anteckningar
- Du kan också tillsätta lite hackad färsk koriander eller persilja för en extra smak.
- Du kan också använda grekisk yoghurt om du vill ha en tjockare konsistens.
recept näringsinnehåll
Traditionell Kebab Sås – Enkel och Läcker Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
32
% Daily Value*
Fat
0.2
g
0
%
Mättat fett
0.1
g
1
%
Fleromättat fett
0.03
g
Enkelomättat fett
0.1
g
Kolesterol
1
mg
0
%
Natrium
330
mg
14
%
Kalium
145
mg
4
%
Kolhydrater
5
g
2
%
Fiber
0.2
g
1
%
Socker
4
g
4
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
121
IU
2
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Kalcium
106
mg
11
%
Järn
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord Kebab, kryddor, sås, vitlök, yoghurt
1 svar på ”Traditionell Kebab Sås – Enkel och Läcker”
En underbar sås! Den var perfekt att servera med kyckling och ris. Jag gillar särskilt hur såsen inte var för tung eller överväldigande, utan snarare kompletterade de andra smakerna i måltiden