...
Traditionell pljeskavica - en serbisk nationalrätt recept

Traditionell pljeskavica – en serbisk nationalrätt

Pljeskavica är en serbisk nationalrätt som består av en jättebiff gjord av blandat kött, vanligtvis nötkött, lammkött och svins kött. Det är en av de mest populära maträtterna i Serbia och det finns många olika varianter av det. I detta recept kommer vi att visa hur man gör en traditionell pljeskavica.
Portioner 6
Kalorier 875 kcal
förb10 minuter
Till.tid45 minuter
Totalt55 minuter
6

Ingredienser

  • kg Blandfärs
  • 500 gram lammfärs
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk paprika
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 1 dl vatten
  • Olja för stekning

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser i en stor bunke och blanda väl.
  • Forma sedan smeten till en jättebiff ungefär 5 cm tjock.
  • Värm upp en stekpanna eller grill med lite olja och lägg på pljeskavican.
  • Stek på medelhög värme tills den är genomstekt, det tar ungefär 20-25 minuter på varje sida.
  • Servera pljeskavican varm med potatis och en sallad.

Recept anteckningar

  • Du kan använda andra kött som du föredrar, men nötkött, lammkött och svins kött är vanligtvis det som används i traditionella recept.
  • Du kan lägga till mer kryddor efter smak.
Måltid Middag
Kök Serbisk

recept näringsinnehåll

Traditionell pljeskavica – en serbisk nationalrätt Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
875
% Daily Value*
Fat
 
70
g
108
%
Mättat fett
 
28
g
175
%
Transfett
 
3
g
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
30
g
Kolesterol
 
238
mg
79
%
Natrium
 
1381
mg
60
%
Kalium
 
882
mg
25
%
Kolhydrater
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.4
g
2
%
Socker
 
0.02
g
0
%
Protein
 
57
g
114
%
Vitamin A
 
7
IU
0
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Kalcium
 
67
mg
7
%
Järn
 
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord jättebiff, nationalrätt, pljeskavica, serbisk mat, traditionellt recept

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *