Trattkantarellsoppa
Detta recept är för en krämig och välsmakande Trattkantarellsoppa som tar cirka 30 minuter att laga och serverar 4 personer. Ingredienserna inkluderar färska kantareller, schalottenlökar, portvin, grönsaksbuljong, vispgrädde, japansk soja och kryddor. Soppan tillagas genom att steka kantareller och lök, tillsätta buljong, grädde och soja, koka upp och sänka värmen för att låta sjuda i 10-15 minuter. Soppan mixas och serveras med hackad persilja.
Portioner 4 pers
Kalorier 298 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 pers
Ingredienser
Trattkantarellsoppa
- 8-10 dl trattkantareller
- 2-3 st schalottenlökar
- smör till stekning
- 0,5-1 dl portvin
- 5 dl grönsaksbuljong
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk japansk soja helst tamari
- salt
- peppar
Till garnering
- persilja hackad
Instruktioner
- Blötlägg torkade kantareller i minst 30 minuter men använd helst färsk.Om du använder torkad svamp så minska mängden till 2 dl.
- Skala och hacka löken fint.
- Stek kantarellerna på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort.
- Lägg i en smörklick, tillsätt löken och fräs alltsammans på fortsatt hög värme tills löken är genomskinlig.
- Häll i portvin (se upp, portvinet kan antändas – det kan gå snabbt!) och rör om.
- Tillsätt buljong, grädde och soja och rör om igen.
- Koka upp din kantarellsoppa under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter.
- Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och kanske lite mer portvin.
- Strö persilja över din kantarellsoppa och servera.
Recept anteckningar
- Observera att om du använder torkade kantareller, måste du blötlägga dem först för att återställa deras mjukhet.
- Använd portvinet med försiktighet eftersom det lätt kan antändas.
- När du har mixat soppan, smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer portvin enligt din smak.
- Toppa sedan soppan med hackad persilja innan du serverar. Enjoy!
recept näringsinnehåll
Trattkantarellsoppa Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
298
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Mättat fett
10
g
63
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
57
mg
19
%
Natrium
777
mg
34
%
Kalium
1145
mg
33
%
Kolhydrater
27
g
9
%
Fiber
8
g
33
%
Socker
10
g
11
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
780
IU
16
%
Vitamin C
0.04
mg
0
%
Kalcium
108
mg
11
%
Järn
7
mg
39
%
Alcohol
2
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Trattkantarellsoppa