Tulumba
5 av 1 betyg
Grekiska Tulumba är en oemotståndlig efterrätt som består av friterad deg dränkt i en söt och aromatisk sirap. Denna version är extra sirapsrik och kommer att tillfredsställa även den mest kräsna sötsaken
Portioner 25 Stycken
Kalorier 193 kcal
förb20 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt50 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
25 Stycken
Instruktioner
Förbered Sirapen
- Koka upp alla ingredienser för sirapen i en liten kastrull. Låt koka i 4-5 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna.
Förbered Degen
- Koka upp mjölk, vatten, socker, salt och olja i en djup kastrull. Tillsätt allt mjöl på en gång och rör om kraftigt med en träsked.
Vispa Degen
- Överför degen till en elvisp och tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt vanilj och vinäger och blanda tills smeten är slät.
Fritera
- Värm oljan i en kastrull. Använd en spritspåse för att forma degen och klipp av den med en sax direkt i den heta oljan.
Doppa i Sirap
- Efter fritering, doppa de varma Tulumbas i den kalla sirapen i 2-3 minuter.
Recept anteckningar
Fritera på medelvärme för att säkerställa att Tulumbas är genomstekta.
Använd kall sirap för att Tulumbas ska absorbera den bättre.
Använd kall sirap för att Tulumbas ska absorbera den bättre.
recept näringsinnehåll
Tulumba Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
193
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Mättat fett
0.4
g
3
%
Transfett
0.003
g
Fleromättat fett
0.2
g
Enkelomättat fett
0.3
g
Kolesterol
27
mg
9
%
Natrium
19
mg
1
%
Kalium
44
mg
1
%
Kolhydrater
43
g
14
%
Fiber
0.5
g
2
%
Socker
31
g
34
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
54
IU
1
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.2
mg
2
%
Vitamin B6
0.03
mg
2
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamin C
0.02
mg
0
%
Vitamin D
0.3
µg
2
%
Vitamin E
0.1
mg
1
%
Vitamin K
0.1
µg
0
%
Kalcium
20
mg
2
%
Copper
0.04
mg
2
%
Folate
34
µg
9
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.1
mg
5
%
Magnesium
6
mg
2
%
Phosphorus
43
mg
4
%
Selenium
8
µg
11
%
Zinc
0.3
mg
2
%
Alcohol
0.01
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Friterade Sötsaker, Grekiska Tulumba, kanel till sockersirapen, Medelhavsbakverk, recept på tulumba, Sirapsrika Efterrätter, Traditionell Grekisk Mat, Tulumba, tulumba bakverk, tulumba tatlisi, Tulumbe
1 svar på ”Tulumba”
Blev riktigt gott