Tzatziki
Tzatziki, ett älskat inslag från det grekiska köket, är lika utsökt som tillbehör till kött och sallad som det är som dipp till färska grönsaker och nybakat bröd.
Portioner 4 portioner
Kalorier 39 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- ½ st Gurka
- ½ tsk salt
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 1 st vitlöksklyfta Finriven
- ½ krm Svartpeppar
Instruktioner
Förbered gurkan
- Använd ett grovt rivjärn för att riva ½ st Gurka. Detta kommer att ge en bra textur till blandningen.
Dra ut vätska
- Placera den rivna gurkan i en sil.
- Strö ett jämnt lager av ½ tsk salt över gurkan. Saltet hjälper till att dra ut överskottsvätska, vilket förbättrar konsistensen på den färdiga produkten.
- Låt gurkan stå i silen i cirka 15 minuter. Under denna tid kommer saltet att göra sitt arbete.
Pressa ut vätskan
- Efter 15 minuter, använd händerna eller en sked för att försiktigt pressa ut så mycket vätska som möjligt från gurkan. Detta steg är viktigt för att undvika en vattnig blandning.
Blanda ingredienserna
- I en skål, blanda den avvattnade gurkan med 2 dl Grekisk yoghurt. Använd en mängd yoghurt som känns lämplig för den konsistens du föredrar.
- Tillsätt finhackad eller pressad vitlök till blandningen, beroende på hur stark vitlökssmak du önskar.
- Smaka av med peppar för att ge lite extra krydda.
recept näringsinnehåll
Tzatziki Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
39
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Mättat fett
1
g
6
%
Kolesterol
3
mg
1
%
Natrium
78
mg
3
%
Kalium
3
mg
0
%
Kolhydrater
2
g
1
%
Fiber
0.01
g
0
%
Socker
2
g
2
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
29
IU
1
%
Vitamin B3
0.01
mg
0
%
Vitamin B5
0.01
mg
0
%
Vitamin B6
0.003
mg
0
%
Vitamin B12
0.01
µg
0
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Vitamin D
0.01
µg
0
%
Vitamin E
0.003
mg
0
%
Vitamin K
0.01
µg
0
%
Kalcium
59
mg
6
%
Folate
0.1
µg
0
%
Järn
0.01
mg
0
%
Manganese
0.01
mg
1
%
Magnesium
0.2
mg
0
%
Phosphorus
2
mg
0
%
Selenium
0.2
µg
0
%
Zinc
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bröd till bröd, Tzatziki recept