...
Ugnsbakad Falukorv Med Krämig Fyllning Och Potatismos recept

Ugnsbakad Falukorv Med Krämig Fyllning Och Potatismos

Denna rätt kombinerar den traditionella svenska falukorven med en krämig curry- och ostfyllning, serverad med ett mjukt potatismos och en fräsch morot-rucolablandning. Det är en enkel men smakrik måltid som passar utmärkt till vardagsmiddagar.
Portioner 4 portioner
förb10 minuter
Till.tid35 minuter
Totalt35 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak
  • 550 g falukorv
  • 150 g färskost
  • 1.5 tsk curry
  • 200 g morötter
  • 1 förpackning rucola

Instruktioner

Värm ugnen

  • Ställ in ugnen på 200 grader Celsius för förvärmning.

Koka potatis

  • Skala potatisen
  • Koka potatisen tills den är mjuk.

Förbered falukorven

  • Skär skåror i falukorven, nästan helt igenom. Se till att inte skära helt igenom korven.

Gör curry- och ostblandning

  • Rör samman färskosten med 1.5 tsk curry.

Laga falukorven

  • Häll curry- och ostblandningen över falukorven.
  • Placera falukorven i ugnen och tillaga i cirka 20-25 minuter.

Förbered morötter och rucola

  • Skala och strimla morötterna, helst med en potatisskalare.
  • Blanda de strimlade morötterna med rucolan.

Gör potatismos

  • Vispa eller mosa ihop den kokta potatisen med mjölken.
  • Smaka av moset med salt och vitpeppar efter eget tycke.

Servering

  • Servera den ugnsbakade falukorven med potatismoset och morot-rucolablandningen.
Måltid Middag
Kök svenskt
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Ugnsbakad Falukorv

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *