Vegansk lasagne med aubergine och spenat
Denna veganska lasagne med aubergine och spenat är en enkel och smakrik middagsrätt som passar perfekt för den som vill äta veganskt. Den är fullproppad med grönsaker och har en härlig smak av basilika, oregano och timjan.
Portioner 4
Kalorier 378 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid50 minuter minuter
Totalt1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 4 stora aubergine
- 2 spenat
- 2 morötter
- 2 zucchini
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk basilika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 dl veganska mjölk vegansk
- 1 dl veganska crème fraiche vegansk
- 2 dl veganska riven ost Riven vegansk
- Salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva aubergine, morötter och zucchini i tunna skivor.
- Skiva löken och hacka vitlöken.
- Fräs löken i en stekpanna tills den mjuknar.
- Tillsätt vitlök, aubergine, morötter, zucchini, spenat, basilika, oregano, timjan, salt och peppar.
- Fräs grönsakerna tills de mjuknat.
- Lägg en liten klick av grönsakerna i botten av en smord lasagneform.
- Lägg på en skiva aubergine och bred på lite veganska mjölk och crème fraiche.
Måltid Middag
Kök Internationellt
recept näringsinnehåll
Vegansk lasagne med aubergine och spenat Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
378
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Mättat fett
10
g
63
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
53
mg
18
%
Natrium
376
mg
16
%
Kalium
1537
mg
44
%
Kolhydrater
39
g
13
%
Fiber
16
g
67
%
Socker
23
g
26
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
6019
IU
120
%
Vitamin C
33
mg
40
%
Kalcium
471
mg
47
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Lasagne